Țările Uniunii Europene au reînceput să ia măsuri restrictive pentru a împiedica o explozie a numărului de îmbolnăviri!
De la Danemarca la Grecia, tot mai multe țări europene intensifică din nou restricțiile ca răspuns la un posibil val doi al pandemiei de coronavirus, pe fondul creșterii numărului de infectări.
De astăzi, 13% din locuitorii regiunii Madridului, adică 850.000 de oameni nu mai pot ieși din cartierele lor decât pentru serviciu, școală, mers la medic sau cumpărături de strictă necesitate. Vizitele din exterior sunt interzise. La Paris au fost interzise adunările de peste 10 persoane. Aceleași restricții și la Nisa, pe Coasta de Azur, unde sezonul estival durează până în octombrie. Barurile se închid acum între orele 12:30 noaptea și 6:00 dimineața. Bordeaux, Lyon, Marsilia și Guadelupa, teritoriul francez din Caraibe, au introdus deja astfel de restricții.
Maxim 5.000 de spectatori vor putea asista duminică, la Paris, la sosirea cicliștilor din Tour de France. De ieri, barurile și cluburile din Cehia nu mai permit intrarea decât în limita locurilor pe scaune. De astăzi se închid toate între orele 24:00 și 6:00. Masca devine obligatorie în clase și pe culoarele școlilor. Ungaria a restricționat, la începutul lunii, accesul străinilor și a reintrodus obligativitatea măștii în spațiile interioare.
În Marea Britanie, premierul Boris Johnson a spus că vor trebui luate măsuri dure pentru oprirea celui de-al doilea val al pandemiei și a salva astfel Crăciunul. Sunt informații că s-ar dori inclusiv intrarea în izolare națională. Belgia și Germania recomandă evitarea călătoriilor la Amsterdam și la Rotterdam, după ce și Olanda a înregistrat un număr record de cazuri și se pregătește acum de noi măsuri. Danemarca a limitat numărul maxim al participanților la adunări, de la 100 la 50. Se așteaptă înăsprirea restricțiilor și la Atena, scrie Rador.
Nici nu e de mirare. Potrivit Agerpres, Franţa a înregistrat 13.215 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, nou record de la începerea testării pe scară largă în ţară, şi 123 de decese, potrivit informaţiilor date publicităţii vineri de Direcţia de sănătate publică. Circa 3.626 de bolnavi de COVID-19 au fost spitalizaţi în ultimele şapte zile, cu 403 mai mulţi decât numărul anunţat în ajun, dintre care 571 la reanimare, a anunţat serviciul public de sănătate.