Naveta spaţială Discovery, exponat la Muzeul Smithsonian

Naveta spaţială Discovery, exponat la Muzeul Smithsonian

După trei decenii de misiuni în spaţiu, cea mai veche şi cea mai folosită navetă spaţială din flotila NASA, Discovery, şi-a început astăzi noua viaţă ca exponat de muzeu, după ce a făcut o ultimă cursă prin aer, montată pe spatele unui jumbo jet modificat special în acest scop.

Naveta Discovery a părăsit Centrul Spaţial Kennedy astăzi, în zori, pe spatele unui avion jumbo jet modificat, spre Washington, unde a devenit obiect de muzeu în cadrul colecţiilor Smithsonian.

Aproximativ 2.000 de persoane, printre care reprezentanţi ai NASA, tehnicieni ai echipelor de întreţinere dar şi VIP-uri, jurnalişti şi simpli curioşi, s-au adunat pentru a vedea plecarea navetei spre Washington.

Potrivit agenţiei AP, preluată de Agerpres, naveta Discovery a fost folosită în 39 de misiuni orbitale şi este prima dintre cele 3 navete rămase din flotila NASA care devine obiect de muzeu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Naveta Endeavour va fi expusă la Los Angeles în această toamnă, iar Atlantis va rămâne la Centrul Spaţial Kennedy.

NASA a scos din folosinţă vara trecută ultimele trei navete rămase din flotila sa, după ce acestea au efectuat misiuni pe orbita circumterestră timp de 30 de ani.