Nave de război ruse se îndreaptă spre Siria

Nave de război ruse se îndreaptă spre Siria

Un grup de nave de război ruseşti, în fruntea cărora se află nava Amiral Ceabanenko, de luptă antisubmarină, a părăsit astăzi portul Severomorsk, în apropiere de Murmansk (nord-vest), cu destinaţia - portul sirian Tartus, singura bază navală rusă din Mediterana.

Trei nave de transport de trupe, aparţinând ca şi Amiral Ceabanenko Flotei Nordului, au părăsit de asemenea Severomorsk, transmite Interfax, care citează o "sursă militaro-diplomatică".

Alte două nave, printre care Iaroslav Mudrîi, o navă de patrulare a Flotei de la Marea Baltică, urmează să se alăture acestor nave. Este "programat ca acest grup naval să se deplaseze în portul sirian Tartus, unde se află instalaţii pentru întreţinerea navelor marinei de război ruse", a precizat sursa citată, afirmând că această operaţiune nu este legată de agravarea situaţiei în Siria. În portul Tartus, navele vor face rezerve de carburant, de apă şi alimente, a declarat sursa citată. Rusia are o bază militară permamentă în portul sirian Tartus unde menţine deja o flotă de război, alături de 47 de avioane de vânătoare.

Iniţial s-a spus că Moscova intenţionează prin această manevră să avertizeze Occidentul că se va opune prin orice mijloace unei intervenţii militare împotriva regimului Bashar al-Assad,.

Ne puteți urmări și pe Google News