Evenimentul Zilei > Actualitate > Nava școală “Mircea”, marș internațional de instrucție cu 100 de studenți români și străini
Nava școală “Mircea”, marș internațional de instrucție cu 100 de studenți români și străini

Nava școală “Mircea”, marș internațional de instrucție cu 100 de studenți români și străini

Nava-Şcoală „Mircea”, a Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, Constanța, pleacă în al doilea voiaj internațional de instrucție din acest an, având la bord studenți români și străini.

După participarea la spectacolul de Ziua Marinei, velierul românesc va părăsi, luni, Portul Militar Constanța îndreptându-se spre portul Durres din Albania, navigând apele a șase mări și două strâmtori maritime intercontinentale. În cele 21 de zile de marș și 10 zile de staționare, Nava-Școală „Mircea” va mai face escale și în porturile Split (Croația) și Souda (Grecia).

Echipajul navei va fi format din 180 de membri, dintre care 38 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 43 de cadeți și 13 instructori germani, dar și 12 cadeți din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia și Ucraina. Nava-Școală „Mircea” se va întoarce la Constanța în 20 septembrie, după o lună de pregătire a viitorilor marinari militari români și străini.