Evenimentul Zilei > International > Nava-fantomă „Liubov Orlova”. Fenomene stranii, legende înspăimântătoare
Nava-fantomă „Liubov Orlova”. Fenomene stranii, legende înspăimântătoare

Nava-fantomă „Liubov Orlova”. Fenomene stranii, legende înspăimântătoare

Pe seama unei nave-fantomă, „Liubov Orlova” pe numele său, circulă multe legende potrivit cărora la bordul acesteia se întâmplă cele mai stranii fenomene. 

Vaporul, aflat în derivă de șapte ani, are o istorie interesantă, care mărește suspansul. Ambarcațiunea a fost scoasă din funcțiune în anul 2012 și de atunci, după ce a trecut prin custodia mai multor state, se află în derivă pe ape necunoscute. Ea este zărită din când în când, iar legendele despre pasagerii și fenomenele din jurul ei sunt înspăimântătoare.

Construcția sa a început în Iugoslavia, în anul 1975, și a durat un an. În acest răstimp au fost fabricate două nave surori: „Liubov Orlova” și „Alla Tarasova”, numite după două artiste sovietice cu renume. Cele două vapoare sunt construcții impresionante, solide, menite să străbată apele oceanelor.

Evenimentele nefaste au început în anul 2006, când nava rămâne fară motoare, dar este ajutată de un spărgător de geață și ajunge în Ushuaia. Câțiva ani mai târziu, „Liubov Orlova” este prinsă într-un scandal ce implică transporturi ciudate, mafie, spălare de bani, chiar reziduri radioactive. În consecință, este sechestrată de autoritățile canadiene pentru o datorie de 251.000 de dolari.

Nava a rămas și fară echipaj, cei 51 de membri ai săi au anunțat într-o conferință de presă că de cinci luni nu au mai fost plătiți. În 2012 se hotărăște sfârșitul ambarcațiunii ”Liubov Orlova”, este cumpărată de către cei de la „Neptune International Shipping” care anunță că o să fie transformată în fier vechi.

Surpriză însă, deși pare că pentru navă nu mai există șanse, fenomene ciudate fac ca această să nu fie distrusă. Remorcherul ce trebuia să o ducă în Republica Dominicană pentru a o distruge pierde vasul din cazua vântului puternic. Se fac încercări de recuperare, însă fără succes. Din acel moment „Liubov Orlova” plutește pe ape și legendele despre ea încep să apară.

O legendă spune că deși a rămas fară nici un om la bord din 2010 și merge în derivă de ani de zile, în martie 2013 nava-fantomă emite un semnal SOS, interceptat de Paza de Coastă Irlandeză, după care dispare. Ulterior vaporul a mai fost văzut în Norvegia, Afirca de Sud, iar ultima dată în apele englezești. Se zvonește  că la bord ar avea șobolani canibali, reziduri radioactive și alte lucruri suspecte.

Ultimel vești despre „Liubov Orlova” apar în 2017 când publicația „Daily Star” anunță că vasul a eșuat pe plaja din Colorado, California. Însă acest lucru este repede infirmat. La ora actuală nu se mai știe nimic despre această navă, scrie cancan.ro.