Navă bulgară atacată de ”pirați” români pe Dunăre

Navă bulgară atacată de ”pirați” români pe Dunăre

”Pirați” români au atacat, pe Dunăre, nava bulgară ”Sf. Apostol Andrei”, furând o tonă de marfă, susține căpitanul vasului, pentru publicația Trud.

Incidentul a avut loc, duminică seara, la 128 de km pe Dunăre, lângă Brăila, a declarat căpitanul Nencho Anchev, citat de Trud, potrivit site-ului Novinite. Acesta susține că pirații români ar fi furat o tonă de marfă și că echipajul navei a observat abia dimineață.

”Nimeni nu a auzit nimic în timpul nopții. Pe navă suntem doar trei, care lucrăm câte 12 ore, și din acest motiv, nu avem un paznic de noapte”, a afirmat căpitanul vasului. Poliția de frontieră a fost chemată ieri dimineață la fața locului și a anchetat incidentul timp de trei ore, scrie Novinite. Se pare însă că nu a putut afla vreun indiciu legat de atac întrucât navele pe care se presupune că le-au folosit pirații români nu erau înregistrate.

Căpitanul navei bulgare și-a manifestat nemulțumirea pentru faptul că în timp ce Comisia Europeană alocă bani pentru poliția de frontieră, Dunărea rămâne neprotejată de atacurile ”piraților”, iar astfel de incidente au loc frecvent. El a cerut poliției bulgare să impună autorităților române să înregistreze toate navele.

Ne puteți urmări și pe Google News