Evenimentul Zilei > International > Navă atacată de pirați în Marea Chinei de Sud. Pirații au fugit cu pantofii marinarilor
Navă atacată de pirați în Marea Chinei de Sud. Pirații au fugit cu pantofii marinarilor

Navă atacată de pirați în Marea Chinei de Sud. Pirații au fugit cu pantofii marinarilor

Pirații au atacat luni dimineață o navă sub pavilion sud-coreean în Marea Chinei de Sud, furând mii de dolari în numerar și chiar pantofii marinarilor, susțin autoritățile sud-coreene.

Două persoane au suferit răni minore după ce șapte pirați au urcat la bordul vasului CK Bluebell, de unde au plecat cu 13.000 de dolari și mai multe bunuri, inclusiv telefoane mobile, haine și încălțăminte furată de la echipajul format din 22 de persoane, susține purtătorul de cuvânt al Ministerului Oceanelor și Pescuitului din Coreea de Sud.
Incidentul a avut loc în apropiere de strâmtoarea Singapore, o zonă maritimă aglomerată, care trece prin Singapore, Malaezia și Indonezia, conform agenției de știri Yonhap.
Actele de piraterie pe această rută strategică de transport maritim sunt mai puțin obișnuite în ultimii ani, datorită politicii mai stricte ale statelor din zonă.
Vasul CK Bluebell a ridicat ancora din Singapore sâmbătă după-amiaza, îndreptându-se în direcția nord-est, către portul Incheon din Coreea de Sud, potrivit datelor de urmărire a navelor oferite de compania Refinitiv Eikon.
Paza de coastă din Singapore, alături de Autoritatea Maritimă și Portuară din aceeași țară, nu au comentat imediat incidentul.
Oficialii coreeni au declarat că nava și-a reluat cursa obișnuită după jaf.
Foarte recent, Ministerul Transporturilor din China a crescut recomandarea de securitate pentru navele sub pavilion chinez care trec prin strâmtoarea Malacca din apropiere, între Peninsula Malay și insula indoneziană Sumatra.
Un oficial chinez a refuzat să precizeze motivul ridicării nivelului de securitate, spunând doar că decizia a fost rezultatul unei cercetări atente care ia în considerare toți factorii din zonă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: