În acest context, Turcia a cerut ca membri NATO să se reunească de urgență pentru a analiza situația de la Ankara. Astfel, ambasadorii celor 28 de state member NATO se vor reuni, marți, pentru consultări pe subiectul tensiunilor pe care Ankara le are în prezent cu rebelii turci și cu gruparea jihadistă Statul Islamic, informează Agerpres, citând AFP. 
Turcia "a solicitat această reuniune având în vedere gravitatea situației după odioasele atentate teroriste din aceste ultime zile și pentru a-și informa aliații în legătură cu măsurile pe care le ia", precizează comunicatul emis de Alianță. 

"Aliații NATO urmăresc îndeaproape evoluțiile și sunt solidari cu Turcia", se mai arată în textul menționat.
Rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au revendicat duminică un atentat în care au fost uciși doi soldați turci, atentat comis ca represalii la loviturile aeriene turce asupra bazelor kurde din nordul Irakului, situație ce înseamnă sfârșitul armistițiului instituit în 2013.
Această escaladare a tensiunilor între guvernul islamo-conservator turc și rebelii kurzi intervine în timp ce Ankara a trecut la o puternică ofensivă împotriva jihadiștilor din Statul Islamic, lansând mai multe raiduri aeriene asupra pozițiilor acestora pe teritoriul sirian, ca ripostă la atentatul din 20 iulie de la Suruc (sud), atribuit grupării radicale.

 

Te-ar putea interesa și: