NATO recunoaște că a ucis civili în Libia

NATO recunoaște că a ucis civili în Libia

NATO a recunoscut astăzi că a ucis mai mulți civili libieni, într-un raid aerian care a avut loc ieri la Tripoli. Motivul invocat de Alianță este ”un posibil eșec al armamentului utilizat”. Regimul libian a acuzat NATO că a provocat moartea a nouă persoane, printre care și doi copii, și rănirea altor 18, într-un cartier rezidențial din estul capitalei.

”Organizația barbară și ucigașă a NATO, susținută financiar de guvernele criminale și de politicieni criminali, au dus o campanie nejustificată împotriva cartierului rezidențial Souq al-Jumaa”, a afirmat ministrul libian al afecerilor externe, Abdelati Obeidi, relatează Euronews. Alianța a recunoscut că ținta vizată, un depozit de rachete, a fost ratată, dar și că a provocat pierderea de vieți omenești în rândul civililor.

De la data de 31 martie, când a preluat comandamentul operațiunii internaționale sub mandat ONU, cu scopul de a apăra populația civilă de forțele loiale colonelului Gaddafi, NATO a efectuat aproape 1500 de atacuri. Alianța se apără, susținând că toate ”au fost pregătite și executate cu atenție pentru a se evita victimele civile”. Există însă riscul ca acest incident să afecteze coaliția, din care fac parte și unele state arabe. Conflictul din Libia a provocat între 10.000 și 15.000 de morți și a obligat peste 952.000 de oameni să părăsească această țară, susțin organizațiile internaționale. Raid NATO soldat cu 15 morți

Autoritățile de la Tripoli au declarat că 15 persoane, printre care trei copii, au fost ucise astăzi într-un nou raid al NATO ce a vizat reşedinţa unui vechi prieten al liderului Muammar Gaddafi de la Sorman, la 70 de kilometri vest de Tripoli, transmite Agerpres. Potrivit unui responsabil al regimului, reşedinţa a fost ”atinsă de opt rachete” în timpul unui raid aerian efectuat în jurul orei locale 04:00 dimineaţa(02:00 GMT). Corespondenții agențiilor de presă străine au precizat că mai multe clădiri au fost distruse.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raidul ”a făcut 15 morţi, dintre care trei copii” , a declarat un oficial libian. Reşedinţa îi aparţinea lui Khuildi Hemidi, care a făcut parte din consiliul de comandament al revoluţiei din 1969. Majoritatea victimelor aparţin familiei lui Hemidi, iar printre victime figurează şi două dintre nepoatele sale. NATO a dezmințit afirmațiile oficialului libian.”Dezminţim ferm că cele întâmplate la Sorman ar ţine de noi. Noi nu am acţionat în locul respectiv”, a declarat un responsabil al Alianței sub acoperirea anonimatului. <iframe src="http://www.youtube.com/embed/WwgeqRlL9wQ" width="560" frameborder="0" height="349"></iframe>