Fost comandat suprem al forțelor NATO, avertizare despre loviturile lui Vladimir Putin în acest an

Fost comandat suprem al forțelor NATO, avertizare despre loviturile lui Vladimir Putin în acest an Putin / Sursă foto: Arhiva EVZ

Analistul militar Wesley Clark a trasat planurile lui Putin pentru 2024. Acesta a luat în calcul un posibil atac asupra NATO, explicând și care ar fi consecințele unui astfel de deznodământ.

Analistul militar Wesley Clark susține că în cazul în care armata lui Putin ar ataca NATO, SUA s-ar implica rapid. Totuși, într-un astfel de context, pericolul unui răspuns nuclear ar fi iminent, a spus specialistul. De asemenea, acesta a precizat că liderul de la Kremlin nu se va abate nici în 2024 de la planurile lui de atac asupra Ucrainei.

Armata lui Putin ar putea ataca NATO

Fostul comandant suprem al trupelor NATO a explicat intenţiile lui Vladimir Putin pentru noul an. Wesley Clark a precizat Rusia va încerca să continue războiul.

Specialistul a subliniat că are încredere în forțele Ucrainei de a rezista în continuare în fața tăvălugului rușilor.  Fostul comandat a spus că Statele Unite ar răspunde imediat în cazul în care armata lui Putin ar face un pas greșit în fața NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cred că Ucraina va rezista multe luni în continuare și că va continua să lupte cu Rusia. Cred că va fi rezolvată chestiunea asistenței americane și că vom continua să vedem o acumulare a asistenței occidentale pentru Ucraina. Este vorba, în esență, de NATO și de viitorul Europei și tocmai de aceea și Statele Unite sunt implicate. ”, a explicat el.

Situația Ucrainei stârnește îngrijorare

Rusia primește rachete balistice din Iran şi din Coreea de Nord, în condițiile în care apărătorii ucraineni nu mai au muniție suficientă. Situația stârnește îngrijorare în Europa.  Analistul militar Wesley Clark a explicat că sistemele de apărare antiaeriană vor lupta împotriva acestor rachete.

„Suntem foarte îngrijorați. Sistemele Patrit se vor ocupa de acestea. Ca și celelalte sisteme de apărare antiaeriană oferite de occidentali, toate aceste sisteme vor lupta contra acestor rachete. Însă pentru Ucraina este o problemă importantă și e un război în curs de desfășurare. ”, a adăugat acesta.

Fost comandat suprem al forțelor NATO, despre loviturile lui Putin pentru 2024

Ucraina.Sursa Foto: Arhiva EVZ

NATO, următoarea țintă a lui Putin?

Fostul comandant al forțelor supreme de apărare ale NATO nu exclude varianta în care succesul Rusiei să atragă guvernele occidentale din Europa de Est. Un astfel de scenariu ar conduce spre o invazie indirectă.

Fost comandat suprem al forțelor NATO, despre loviturile lui Putin pentru 2024

Wesley Clark. Sursa foto: Instagram

„ Fără îndoială că există o posibilitate să apară o poziție a NATO în aceste țări. Deci poate că există o amenințare cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla pe plan intern, o subminare mai degrabă decât o invazie. Dar sunt posibile mai multe tipuri de evenimente.”, spune specialistul.