NATO, întâlnire de urgență la Bruxelles! Jens Stoltenberg: ”NATO nu caută conflict cu Rusia. Dar dacă vine, ne vom apăra fiecare centimetru”

NATO, întâlnire de urgență la Bruxelles! Jens Stoltenberg: ”NATO nu caută conflict cu Rusia. Dar dacă vine, ne vom apăra fiecare centimetru” Sursa: Facebook

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că atacul rusesc asupra centralei nucleare Zaporizhzhia din Ucraina „demonstrează imprudența acestui război și arată cât de important e să oprim războiul”. În contextul acestei probleme cu privire la războiul lui Vladimir Putin, miniștrii de externe din NATO se vor întâlni de urgență la Bruxelles.

Stoltenberg a declarat că întâlnirea de vineri a miniștrilor de Externe ai Alianței militare conduse de SUA va fi folosită pentru „coordonarea și consultarea cu privire la răspunsul nostru la brutala invazie rusă a Ucrainei și, de asemenea, implicațiile pe termen lung”.

Adresându-se reporterilor la sediul NATO din Bruxelles, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că alianța va discuta „următorii pași” pe care trebuie luaţi cât mai repede.

Nu căutăm niciun conflict, dar, dacă un conflict vine spre noi, suntem pregătiți pentru el și vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, a spus Blinken.

Ne puteți urmări și pe Google News

NATO nu face parte din conflict, a adăugat Stoltenberg. Nu căutăm război, conflict cu Rusia. În același timp, trebuie să ne asigurăm că nu există nicio neînțelegere cu privire la angajamentul nostru de a proteja toți aliații.

Jens Stoltenberg, și Antony Blinken, șeful diplomației SUA, întâlnirii de urgență

Stoltenberg a condamnat atacurile asupra civililor, spunând că atacul asupra centralei nucleare arată ”cât de important e să oprim războiul”.

Condamnăm atacurile asupra civililor, atacul asupra centralei demonstrează cât de nesăbuit e războiul și cât de important e să-l oprim. Aliații NATO au impus sancțiuni fără precedent, dar NATO nu e parte a războiului, nu căutăm război, suntem sistem defensiv. Sunt încântat să văd soldați americani în Europa, să văd profesionalismul și implicarea lor. Mă bucur că se amplifică consolidarea Canadei”, a mai spus Jens Stoltenberg din faţa sediului NATO, Bruxelles.

Antony Blinken a spus că urmează summitul NATO și scrierea noului concept strategic care vor avea loc într-un ”moment critic”

Ca urmare a agresiunii premeditate în Ucraina, am acționat consolidat. Toți aliații vin în ajutorul Ucrainei, toți ajută la întărirea NATO. Nu căutăm conflictul, dar dacă acesta vine ne vom apăra fiecare centimetru. Urmează summitul NATO și scrierea noului concept strategic, toate vin într-un moment critic. Dar numitorul comun găsit este unitatea alianței”, a mai subliniat secretarul de stat al SUA Antony Blinken acum câteva momente.