NATO amenință cu bombardarea țintelor civile folosite de trupele lui Gaddafi

NATO amenință cu bombardarea țintelor civile folosite de trupele lui Gaddafi

NATO a avertizat, ieri, că va bombarda toate țintele civile folosite în scopuri militare de trupele loiale liderului Muammar Gaddafi. Oamenii fideli colonelului libian utilizează tot mai frecvent grajduri, hambare, depozite, uzine, de unde lansează atacuri, a precizat colonelul Roland Lavoie, purtător de cuvânt al unei operațiuni libiene.

Anunțul oficialului NATO vine la o zi după ce autoritățile libiene le-au arătat ziariștilor, la Zliten, un oraș aflat la 150 km de capitală, un spital distrus și un depozit cu produse alimentare incendiat de atacurile Alianței, scrie ziarul ”Le Monde”.

Oficialii NATO neagă aceste acuzații și susțin, prin vocea lui Lavoie, că ”Alianța este foarte atentă în strângerea de informații înainte de a bombarda obiective, pentru a evita pierderile civile”.   Anunțul de ieri al Alianței poate fi considerat un semnal de radicalizare a strategiei NATO, după cele patru luni de raiduri aeriene în care nu s-a reușit înfrângerea forțelor fidele regimului de la Tripoli. La începutul săptămânii, amiralul american Michael Mullen admitea că, actualmente, NATO se află ”într-un impas” în Libia. Luna trecută, NATO recunoștea că a ucis din greșeală mai mulți civili libieni, în urma unor raiduri aeriene.

Ne puteți urmări și pe Google News