Evenimentul Zilei > Actualitate > România, sabotată de UEFA la Euro U21. Nu ne vor în finală? „E o crimă! Nu se poate! Vom face apel”
România, sabotată de UEFA la Euro U21. Nu ne vor în finală? „E o crimă! Nu se poate! Vom face apel”

România, sabotată de UEFA la Euro U21. Nu ne vor în finală? „E o crimă! Nu se poate! Vom face apel”

UEFA a luat o decizie ciudată și, chiar dacă inițial era programat să înceapă la 21:00, ora Italiei, partida dintre Germania și România din semifinalele Euro U21 a fost mutată la 18:00. Decizia i-a scandalizat pe „tricolori”, care sunt acum speriați de valul de căldură care s-a abătut în această perioadă asupra „Cizmei” și vor să facă apel la forul fotbalistic european.

La finalul partidei dintre România și Franța (0-0), care a consfințit calificarea echipei noastre naționale în semifinale de pe primul loc și a parafat astfel duelul de șoc cu Germania, informațiile oficiale erau extrem de clare: meciurile se vor juca joi, cu Franța – Spania de la 18:00, ora locală, și Germania – România de la 21:00.

Surprinzător, însă, UEFA a inversat orele de start ale celor două partide, probabil din rațiuni de televizare, dat fiindcă un meci între două din cele mai populate și populare țări ale continentului ar avea mai multă priză la public și ar fi mai logic să fie programat în prime-time. Acest lucru i-a deranjat teribil pe oficialii români, care, prin vocea directorului tehnic Mihai Stoichiță au anunțat că vor înainta un protest oficial către UEFA cu speranța că lucrurile vor reveni la forma inițială.

Este crimă dacă se întâmplă acest lucru! Nu cred că vom juca de la ora 19:00. Nu se poate! M-am uitat pe prognoză, nu știu dacă se poate juca fotbal pe vremea asta. Este un val de căldură extraordinar în zona asta a Italiei! Nu știu acum care sunt regulile. Dar știu că la orice loc de muncă activitatea se suspendă după 36 de grade. Nu știu dacă se poate juca la 19:00. Nu mi se pare corect ca o echipă să joace de la 19:00 și altele de la 22:00. Nu știu ce va fi. Vom face un apel la UEFA!”, a spus oficialul FRF la Digi Sport.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.