Selecționerul „panzerelor”, Joachim Löw, și-a anunțat astăzi oficial decizia de a renunța la conducerea băncii tehnice a nemților. Indiferent de rezultatele pe care le vor obține căpitanul Manuel Neuer și ceilalți coechipieri ai săi la Campionatul European din această vară, antrenorul în vârstă de 61 de ani nu își va mai prelungi înțelegerea cu Federația Germană de Fotbal.

Löw va conduce însă prima reprezentativă a Mannschaft-ului în confruntarea de la sfârșitul acestei luni, de pe „Arena Națională” din București, dar nu va mai prinde returul împotriva României, programat pentru data de opt octombrie.

„Fac acest pas complet conștient, plin de mândrie și cu enormă recunoștință. A fost ceva foarte special să fiu implicat la naționala țării mele și am lucrat cu cei mai buni fotbaliști nemți din ultimii șaptesprezece ani” a declarat, cu zâmbetul pe buze, experimentatul selecționer al Germaniei.

Campion mondial în 2014

Instalat la cârma naționalei după sfârșitul Campionatului Mondial din 2006, Joachim Löw a cucerit laurii la turneul final din Brazilia, din 2014 și a mai calificat, de asemenea, Germania în nu mai puțin de alte trei semifinale, la Europenele din 2008 și 2012 și la Mondialul din 2010, găzduit de Africa de Sud.

„Am avut victorii incredibile, dar și înfrângeri dureroase. Am avut parte de momente magice și nu mă refer doar la câștigarea Cupei Mondiale” și-a continuat povestea antrenorul care, înainte de a prelua reprezentativa Germaniei de la Jurgen Klinsmann, i-a pregătit pe austriecii de la Austria Viena.

Löw visează la titlul european

Chiar dacă „panzerele” sunt în grupa morții la turneul final din această vară, care urmează să se dispute, în premieră, în douăsprezece orașe din douăsprezece țări diferite, Joachim Löw are încredere că elevii săi pot să își adjudece titlul european.

„Vom da tot ce putem pentru a ne face fanii fericiți, din nou, în vară și pentru a avea succes la ultimul nostru turneu final împreună” a fost mesajul războinic al lui Löw înainte de confruntările cu Franța, Portugalia și Ungaria.
Photo 183634170 © Michele MorroneDreamstime.com