În vârstă de 31 de ani, Schweinsteiger a făcut acest anunț după ce a discutat cu selecționerul Joachim Low. Bastian a acumulat până acum 120 de meciuri în tricoul „Die Mannschaft”, pentru care a marcat 24 goluri. A devenit campion mondial în 2014 cu Germania și a jucat finala Campionatului European în 2008.

„Dragi suporteri ai echipei naţionale a Germaniei, tocmai au discutat cu selecţionerul şi l-am rugat să nu mă mai ia în considerare pentru viitoare convocări deoarece doresc să mă retrag. Doresc să mulţumesc fanilor, Federaţiei şi staff-ului tehnic al naţionalei.

În 120 de meciuri pentru echipa naţională am trăit momente superbe, imposibil de descris în cuvinte. Low a ştiut cât de important a fost turneul din Franţa pentru mine pentru că mi-am dorit să câştigăm titlul, dar nu a fost să fie. Prioritatea mea în acest moment este să iau deciziile corecte şi doresc echipei succes în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2018”, a precizat mijlocaşul în postarea sa de pe contul de socializare.