Evenimentul Zilei > Actualitate > Naționala feminină de handbal a revenit în țară și a stabilit următorul obiectiv
Naționala feminină de handbal a revenit în țară și a stabilit următorul obiectiv

Naționala feminină de handbal a revenit în țară și a stabilit următorul obiectiv

Naționala României a revenit azi-noapte în țară cu bronzul cucerit la Campionatul Mondial din Danemarca, prima medalie a „tricolorelor” după o pauză de 10 ani.

Delegația României a avut parte de o primire de gală din partea fanilor pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”. Apoi, în Salonul Prezidențial handbalistele „tricolore” au fost întâmpinate cu lacrimi în ochi de Alexandru Dedu, președintele FRH. Șeful forului se află în continuare într-un scaun cu rotile din cauza unei probleme complexe la piciorul drept, după ce anul trecut a suferit un accident de motocicletă.

Jucătoarele au declarat că întreg staff-ul României se gândesc acum doar la calificarea la Jocurile Olimpice, fiind principalul obiectiv al naționalei pregătită de Tomas Ryde.

„Sper să continuăm aceste evoluţii şi în 2016 când vom avea două competiţii mari, Jocurile Olimpice şi Campionatul European, dar şi un turneu preolimpic cu Muntenegru şi Danemarca. Sper să reuşim să ţinem fetele la un nivel cât mai ridicat şi să facem lumea cât mai fericită”, a declarat Costică Buceschi, antrenorul secund al României.

„Sper din tot sufletul să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Fetele acestea ne-au demonstrat imposibilitate de a ceda. Le iubesc pentru faptul că indiferent de scor, de moment, s-au bătut. Au trecut peste momente dificile în care au fost contestate”, a spus Dedu.

„E important să ne menţinem sus, cu toate că acest lucru este cel mai greu, însă vom face tot ce ţine de noi. Am ridicat handbalul românesc, suntem a treia echipă din lume şi asta spune mult”, a adăugat Ada Nechita.