Evenimentul ZileiActualitateNASA caută voluntari. Ce trebuie să faci pentru a câştiga 16.500 de euro în doar 60 de zile

NASA caută voluntari. Ce trebuie să faci pentru a câştiga 16.500 de euro în doar 60 de zile

NASA caută voluntari. Ce trebuie să faci pentru a câştiga 16.500 de euro în doar 60 de zile
NASA, Agenția Spațială Europeană și Centrul German pentru Aeronautică și Astronautică efectuează un experiment pentru a măsura efectele gravitației asupra corpului. În scopul studiului, ei caută voluntarii să stea într-un pat timp de două luni. Experiența este plătită cu 16 500 de euro.

Studiul doreşte să analizeze efectele gravitației asupra organismului, inclusiv atrofia musculară și osoasă, adică tot ceea ce un astronaut trăieşte în timpul ieşirii în spațiu.  Pentru a participa la experiment, voluntarii vor trebui să stea în pat timp de două luni.  Deja 24 de persoane (12 bărbați și 12 femei) au început deja testul, dar nu se va opri aici.  

Înclinat la 6 grade

Numit Studiul Bed Gravity Artificial (AGBRESA), experimentul are loc în Köln, Germania, iar voluntarii vor rămâne în pat 89 de zile cu tot cu recuperare.  Experimentul este extins pe o centrifugă, înclinată la 6 grade, care servește pentru a crea gravitatea artificială și se rotește în fiecare zi. 

"Această experiență ne permite să abordăm problema atrofiei musculare cauzate de lipsa de greutate, dar și alte constrângeri cum ar fi radiația cosmică, izolarea, restricțiile spațiale și alte probleme", explică Jennifer Ngo

Este interzis ridicatul din pat

Voluntarii nu vor putea să se ridice în timpul perioadei experimentale. Mesele, toaleta, lectura, vizionarea TV … totul se va face din poziţia culcat, fără a ridica capul.  În acest timp, vor fi analizate ritmul cardiac, sângele și starea fizică generală. 

"Mișcările participanților vor fi limitate, astfel încât mușchii, tendoanele și sistemul scheletului să fie total relaxate", spune centrul german într-o declarație de presă. 

Voluntarii trebuie să aibă vârste cuprinse între 24 și 55 de ani, nefumători, măsurând între 1,53 și 1,90 metri şi să cunoască limba germană.

După acest test, toţi participanţii la experiment vor primi 29 de zile de recuperare, după cum notează 7sur7.

 


Accesează: