Evenimentul Zilei > International > Șeful NASA a primit un telefon MISTERIOS la câteva secunde după aterizarea sondei InSight pe Marte
Șeful NASA a primit un telefon MISTERIOS la câteva secunde după aterizarea sondei InSight pe Marte

Șeful NASA a primit un telefon MISTERIOS la câteva secunde după aterizarea sondei InSight pe Marte

NASA a dat detalii despre un apel telefonic ciudat primit la câteva secunde după plasarea sondei InSight pe Marte, informează Daily Star.

Sonda InSight – primul modul robotizat al NASA – a aterizat pe planeta roșie după o călătorie de șapte luni în spațiu. Modulul este proiectat să studieze suprafața planetei Marte la nivel molecular, ceea ce ne-ar permite să înțelegem mai bine istoria ei.     

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, își sărbătorea performanța sa istorică cu colegii când telefonul a sunat.  "Imediat ce modulul a aterizat am primit un apel pe telefonul mobil iar numărul de telefon nu avea zerouri," spune el. Ţinând cont de momentul anormal al apelului, teoreticienii conspiraţionişti au concluzionat că "a fost sunat de omuleţii verzi cu antene".
 
Dar marele șef al NASA a explicat că în spatele acestui număr enigmatic a fost cineva mult mai puternic. Potrivit lui Jim, apelul cu pricina n-a trecut decât pe la vicepreședintele Mike Pence. Despre telefonul său Mike Pence a spus că "rămâne de văzut" şi că "El este absolut încântat", fără să explice mai mult despre acest telefon.

Pe lângă faptul că este mâna dreptă a președintelui Statelor Unite, Pence este, de asemenea, președintele Consiliului Național pentru Spațiu. Şi totuşi, nu este clar de ce Pence are un număr atât de ciudat!  Se presupune că linia telefonică a vicepreședintelui a fost criptată printr-un protocol de securitate.  Cu toate acestea, Donald Trump a recunoscut că nu respectă regulile de securitate telefonice ale Casei Albe, deoarece sunt "nepotrivite". În acest caz rămâne misterul telefonului, notează dailystar.