NASA ŞI ARMA SUPREMĂ. Proiect ultrasecret pregătit pentru MAREA AMENINŢARE din spaţiul cosmic

NASA ŞI ARMA SUPREMĂ. Proiect ultrasecret pregătit pentru MAREA AMENINŢARE din spaţiul cosmic

Când un asteroid a lovit Rusia, în anul 2013, clădirile s-au prăbușit și 1500 de persoane au fost rănite în urma evenimentului. Însă NASA a creat câteva arme ale viitorului pentru a proteja omenirea de un episod similar.

Dacă un asteroid va lovit Pământul, există numeroase căi distincte de a provoca moartea oamenilor. Dacă avem suficient noroc pentru a evita impactul fizic în sine, există alte efecte pe care coliziunea le poate produce. De exemplu, un impact al unui asteroid cu Pământul poate crea rafale atât de puternice, încât toate membrele corpului nostru ar putea „zbura”, la propriu.

De asemenea, ar fi generate explozii de proporții, similare cu detonările nucleare și, nu în ultimul rând, ar fi posibilă provocarea unor tsunami care ar putea „înghiți” orașe întregi în doar câteva secunde.

Cu toate acestea, dacă oamenii pot supraviețui unor asemenea orori, sunt lăsați să se confrunte, în mod direct, cu undele puternice de șoc, cu arderea fragmentelor de rocă și cu seismele puternice declanșate mai apoi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asteroizii pot „șterge” întreaga rasă umană. Se spune chiar că întreaga lume a dinozaurilor a fost nimicită de impactul năucitor al unui asteroid cu Pământul, iar acesta a fost motivul dispariției lor. 

Este de apreciat faptul că cei de la NASA iau în serios o asemenea ipoteză distrugătoare și chiar militează pentru apărarea Planetei. În prezent, potrivit studiilor efectuate de experții în domeniu, coliziunea cu un asteroid este departe de a se întâmpla. Cu toate acestea, experții NASA își iau măsuri de precauție și dau naștere unor arme secrete, capabile să protejeze oamenii de asemenea dezastre.

În fiecare zi, planeta noastră este „bombardată” de asteroizi. Cu toate acestea, ei ard și se transformă în stele strălucitoare atunci când iau contact cu atmosfera Pământului. Dar se ce întâmplă atunci când ajungem pe cursul de coliziune cu o stâncă spațială, care este mult prea mare pentru a arde?

Rusia, lovită un asteroid mai puternic decât Hiroshima

Dacă un asteroid, indiferent cât de mic ar fi, ar cădea pe Pământ, efectele ar fi unele catastrofale. Cu doar cinci ani în urmă, în anul 2013, un meteorit de 20 de metri a trecut prin atmosfera noastră și a explodat 20 de kilometri peste Chelyabinsk, în sud-vestul Rusiei. Meteoritul, pe care oamenii de știință nu l-au putut detecta în prealabil, a ars mai strălucitor decât Soarele. Inclusiv oamenii din regiunile înghețate au raportat, la momentul respectiv, că s-a simțit un val de căldură intensă provenită din „mingea” de foc.

Meteoritul a explodat cu o putere de până la 33 de ori mai mare decât bomba atomică detonată la Hiroshima, zdrobind ferestrele și făcând să se clatine mii de clădiri ce păreau a fi sigure și bine construite. În urma evenimentului au fost rănite 1500 de persoane. 

Rachete ce pot distruge meteoriții aflați pe traiectorie cu Pământul

Multe dintre cele mai strălucite minți de pe planetă, prin diferite agenții spațiale, încearcă să vină cu modalități noi prin care să putem proteja planeta noastră - și specia noastră - de aceste mingi de foc năucitoare.

Astfel, specialiștii au dezvoltat dispozitive incredibile ce par a fi desprinse direct dintr-un film science-fiction.

Una dintre cele mai mari invenții cu scopul de a proteja omenirea de un asemenea impact vine sub forma unei rachete DART (Double Asteroid Redirection Test) de la NASA, o ambarcațiune fără pilot care este în curs de dezvoltare. Nava kamikaze urmează să fie testată pe un asteroid numit Didymos, ce va trece aproape de Pământ în anul 2022, însă nu va reprezenta o amenințare. Acesta este conceput pentru a bloca o rocă la viteză maximă, și pentru a o zdrobi, ulterior.

O altă potențială armă împotriva asteroizilor vine sub forma unei piese de tehnologie high-tech numită „tractor gravitațional” - o ambarcațiune conceptuală care ar putea fi construită ca un răspuns la amenințările viitoare.

Dr. Hugh Lewis, un expert în asteroizi, care lucrează cu Agenția Spațială din Marea Britanie, a explicat: „Funcționează prin" plasarea "lângă un asteroid, provocând o forță gravitatională mică și care poate fi exercitată asupra asteroidului pentru a-I schimba traiectoria”, scrie The Sun. În acest fel, „tractorul gravitational” ar putea să ridice, teoretic, un bolovan de-al asteroidului și să-l folosească pentru a forma o rocă mai amenințătoare. O altă sugestie, la fel de bună, vine din partea geofizicianului american H. Jay Melosh, care dorește construirea unui obiectiv gigantic, un fel de lupă în spațiu, care ar putea distruge un asteroid prin canalizarea energiei solare.

Prima linie de apărare

Problema este că un „tractor gravitațional” ar trebui să zboare, alături de o stâncă, timp de până la un deceniu, înainte ca acesta să aibă un impact asupra traiectoriei sale - și ne-ar trebui, de asemenea, ani să ne pregătim pentru o misiune de redirecționare a traiectoriei unui asteroid.

Dr. Lewis, care conduce Grupul de cercetare astronautică de la Universitatea din Southampton, a declarat: „Din nefericire, distrugerea unui asteroid nu este singura provocare - mai întâi trebuie să le detectăm, iar acesta este un domeniu care necesită investiții și timp. În prezent, putem spune că deținem foarte multe cunoștințe în acest domeniu, cunoaștem asteroizii foarte bine, în special pe cei de dimeniuni mari, care amenință Pămânul”, mai scrie sursa citată.

Oficiul de Coordonare a Apărării Planetare al NASA lucrează alături de Rețeaua internațională de avertizare a asteroizilor (IAWN), fiind considerată a fi o colaborare globală pentru a ne îmbunătăți abilitatea de a detecta și de a urmări asteroizii. Dar, deși cooperarea internațională ne-a permis să facem progrese incredibile, cercetătorii susțin că guvernele nu cheltuiesc suficient în ceea ce privește detectarea asteroizilor, lucru ce ar trebui să fie privit într-o manieră mai serioasă, ținând cont de faptul că ar putea fi vorba de o coliziune apocaliptică.

Potrivit The Sun, Dr. Lewis a mai explicat: „Nu este nici o surpriză atunci când ne gândim că dinozaurii, în ciuda dimensiunilor și puterii lor, nu au avut niciodată o șansă împotriva cataclismului generat de meteorii, despre care se vorbește că a nimicit întreaga lor specie”.