În urma acțiunii, Ministerul Justiţiei a încasat de la Agenția Antidrog (DEA) din SUA peste 170.000 de dolari.

„Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Direcţia Operaţiuni Speciale, precum şi procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au lucrat îndeaproape cu anchetatorii DEA în vederea capturării membrilor unor grupări infracţionale stabilite în România. Membrii grupărilor traficau droguri spre SUA, iar sumele obţinute urmau a fi folosite în vederea sprijinirii grupării teroriste Hezbollah. Autorităţile române au arestat membrii grupărilor, aceştia fiind extrădaţi şi condamnaţi în SUA”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, arată sursa citată, după obţinerea condamnărilor, a fost recuperată suma de aproximativ 220.000 de dolari, reprezentând produs al infracţiunilor, iar 80% din această sumă confiscată a fost transferată către Ministerul Justiţiei-ANABI.

Ministerul Justiţiei informează că suma încasată de ANABI urmează să fie virată la bugetul de stat, cu titlu de sumă confiscată şi intrată, potrivit legii, în proprietatea privată a statului.