Politica Disney Junior, canalul ce se ocupă de preşcolari, în lumea digitală de astăzi, este aceea de a stimula copiii.
De la programe educative prin care îi învaţă pe cei mici să numere sau să scrie şi până la lumea basmului adusă de "O poveste încâlcită: Până la adânci bătrâneţi", continuare a seriei cu Rapunzel şi Flynn Rider sau "Aventurile zânelor Disney", celebrul brand se gândeşte cum să îi atragă pe cei mici.
Nancy Kanter, Senior Vice President, Original Programming, Disney Junior Worldwide spune pentru Evenimentul zilei ce pregăteşte Disney pentru România.
EVZ: Care sunt desenele animate cele mai iubite de copiii români?
Nancy Kanter:
Serialul de aventuri de animaţie de pe Disney Junior, Jake şi Piraţii din Ţara de Nicăieri, s-a dovedit extrem de popular şi a surclasat recent îndrăgita emisiune Mickey Mouse Clubhouse, devenind serialul numărul unu pentru preşcolari în România. Mai menţionez Jake şi Piraţii din Ţara de Nicăieril care porneşte de la povestea deja celebră a lui "Peter Pan".
Cum îi încurajează Disney Junior pe copii să fie creativi?
Ne dorim să creăm poveşti calde, cu adevărat atractive pentru copii, bazate pe adevăruri emoţionale. Fantezia şi îndeplinirea dorin-ţelor sunt elemente clasice din poveştile Disney. Doar atunci când copiii se pot raporta la ceea ce privesc, se pot transpune în acea lume, pot învăţa cu adevărat.
De exemplu, în Doc McStuffins – o emisiune animată despre o fetiţă de şase ani care vindecă animale şi jucării de pluş în clinica din curtea casei sale şi visează să devină doctor într-o bună zi – se spun poveşti calde şi interactive care îi ajută pe copii să depăşească teama de doctor şi le oferă sugestii utile despre cum să aibă grijă de ei şi de ceilalţi.
Ca reprezentant al Disney Junior, ce sfaturi le-aţi da mamelor?
Sprijinirea familiilor şi vieţii de familie face parte integrantă din filozofia Disney Junior, însă scopul nostru nu este de a impune cât timp trebuie să petreacă copiii în faţa televizorului alături de familiile lor.
Este important ca familiile să se ştie în siguranţă atunci când copiii lor petrec timp în faţa televizorului urmărind programele noastre. Scopul nostru este ca părinţii şi copiii care se uită la emisiunile noastre să spună "Iată ce am învăţat de la TV, acum pot să integrez acest lucru şi în viaţa mea".
Noi înşine fiind părinţi, începem cu o listă lungă de subiecte pe care am dori să le abordăm, apoi le-o dăm mai departe scenariştilor noştri, care au rolul de a le transforma în poveşti amuzante. Nu vrem să arătăm cu degetul şi să spunem "Bea mai multă apă", "Protecţia solară este importantă", ci dimpotrivă, vrem să spunem o poveste cu adevărat autentică.
Ce urmează să lansaţi pe DJ?
Avem foarte multe surprize ce vor fi lansate în curând pe Disney Junior! Doc Mc- Stuffins, despre care am vorbit deja. Apoi, prima prinţesă fetiţă de pe Disney, Sofia I, îşi va face debutul pe Disney Junior în vara lui 2013.
Noua serie spune povestea unei fetiţe care devine prinţesă atunci când mama ei se căsătoreşte cu un rege. Şi în fine, The Happy Hugglemonsters, noul serial de animaţie de pe Disney Junior pentru preşcolari.
CARTE DE VIZITĂ
Nancy Kanter, Senior Vice President, Original Programming, Disney Junior Worldwide

  • 2001 – Vice-Preşedinte în cadrul Companiei Disney.
  • 2004 a fost avansată la funcţia de Vice-Preşedinte Senior în Statele Unite.
  • În 2008 a preluat aceeaşi funcţie, dar la nivel mondial

"Este important ca familiile să se ştie în siguranţă atunci când copiii lor petrec mai mult timp în faţa televizorului", susţine Nancy Kanter
Poezii pentru copii
Nancy Kanter spune că o emisiune educativă, la care părinţii ar trebui să-i lase pe copii să se uite, este "A Poem Is…": "Este o iniţiativă menită să introducă o nouă generaţie de copii în lumea frumoasă a poeziei, lansată în România în iunie 2011. Profesorii ne spuneau că presiunea de a pune un accent tot mai mare pe abilităţile academice însemnă un accent redus pe creativitate şi artă, astfel că am început să explorăm modalităţi prin care să îi apropiem pe copii de poezie".
"A Poem Is…" este o serie de 12 filmuleţe cu poezii citite de actori pe imagini din filmele Disney, care îi ajută pe copii să înţeleagă chiar dacă nu cunosc fiecare cuvânt.