Naţionaliştii bulgari nu mai vor moschei pe teritoriul ţării

Naţionaliştii bulgari nu mai vor moschei pe teritoriul ţării

Partidul naţionalist Ataka a cerut impunerea unui moratoriu în privinţa construcţiei unor noi moschei în Bulgaria. La o conferinţă de presă care a avut loc luni la Sofia, liderul partidului Volen Siderov a spus că ţara lui ocupă primul loc în Uniunea Europeană la numărul de moschei raportat la cel al locuitorilor.

Sinderov a spus că există planuri pentru construirea unei mari moschei în capitala Sofia şi a alteia în oraşul Kurdjali din sudul ţării, cea din urma ar trebui să fie cea mai mare moschee din Balcani.

Potrivit naţionaliştilor, construirea de noi moschei constituie o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Bulgariei şi îndeamnă că acest lucru să fie interzis prin lege, aşa cum s-a întâmplat recent în Elveţia.

Liderul naţionaliştilor a mai cerut ca autorităţile bulgare să interzică toate fundaţiile islamice străine şi să extrădeze toţi cetăţenii ţărilor arabe care răspândesc islamul radical. Siderov a spus că islamul radical este o ameninţare mare pentru Bulgaria şi a dat un exemplu cu cei 13 musulmani, printre care şi mai mulţi imami, judecaţi în prezent la oraşul Pazardjik sub acuzaţia că ar fi adepţii unei ideologii antidemocratice şi că ar fi răspândit idei radicale, inclusiv violente.

Ne puteți urmări și pe Google News