Evenimentul Zilei > Actualitate > Nadia, un om de mare încredere
Nadia, un om de mare încredere

Nadia, un om de mare încredere

Fosta gimnastă Nadia Comăneci se află pe primul loc în topul celor mai de încredere români, realizat de Reader's Digest România, ea fiind urmată de Florin Piersic, Draga Olteanu Matei, prof. dr. Irinel Popescu, Alexandru Arşinel, Stela Popescu, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel şi Leonard Doroftei.

Topul celor 10 personalităţi în care românii au cea mai mare încredere îi mai include pe prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, şi pe actorul Radu Beligan.            

"Nadia Comăneci este percepută nu numai ca un om care îşi face bine munca, dar este şi foarte apropiată, sinceră şi deschisă. În plus, nu i-a dezamăgit niciodată pe români", explică Cornela Tatu, decanul Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii Spiru Haret Braşov.

Nadia Comăneci a obţinut la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976 trei medalii de aur, fiind prima gimnastă care a primit nota 10. "În sondajul comandat de revista noastra, primele 50 de locuri au fost ocupate de sportivi, medici, actori şi cantăreţi, în timp ce ultimele au aparţinut oamenilor de afaceri şi politicienilor", a declarat Georgiana Capuerde, redactor-şef adjunct al revistei Reader's Digest România.

Politicienii nu sunt de încredere

Chiar dacă personalităţile de pe scena politică românească sunt cele mai mediatizate, politicienii ocupă ultimul loc în "Top 30 – Cele mai de încredere profesii". Românii au notat profesiile de pompier, pilot, cercetător, doctor, farmacist, medic pe Salvare, preot, actor, cantăreţ şi educator ca fiind primele 10 cele mai de încredere.            

Totodată, studiul relevă şi un "Top 14 – Cei mai de încredere oameni care ne înconjoară", condus de "copilul dvs". În clasament urmează "mama dvs", apoi "soţul/soţia", "tatăl dvs", "partenerul/partenera dvs". La coada clasamentului se află vecinii.

Studiul a fost realizat de IMAS în luna august, la comanda Reader's Digest, pe un eşantion de 1245 de persoane din toată ţara, cu vârste de peste 18 ani. Repondenţii au trebuit să ofere un calificativ de la 1 la 10 încrederii pe care o acordă unei liste de 100 de personalităţi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: