Evenimentul Zilei > EVZ Special > Nadia Sports Experience. Pașaport pentru sport, în sectorul 5 – trăiește experiența unui viitor campion!
Nadia Sports Experience. Pașaport pentru sport, în sectorul 5 – trăiește experiența unui viitor campion!

Nadia Sports Experience. Pașaport pentru sport, în sectorul 5 – trăiește experiența unui viitor campion!

Nadia Comăneci nu mai are nevoie de nicio prezentare. Oriunde mergi în lume, dacă spui numele Nadia Comăneci, spui performanță, perfecțiune, primul 10 din istoria olimpică a gimnasticii mondiale.

Nadia Comăneci este un simbol și un model pentru orice sportiv, pentru orice copil care visează să obțină o medalie într-o competiție. Nadia Comăneci este și un mare susținător al sportului și al micilor sportivi.

Nadia Comăneci continuă să se implice în promovarea gimnasticii și sportului în general, prin participarea și susținerea diferitelor evenimente sportive din întreaga lume. În SUA, Nadia Comăneci deține o sală de gimnastică,
unde crește viitori campioni, dar și desfășoară diferite programe sportive.

În România,  de mai bine de un deceniu, Nadia Comăneci este președintele Fundației Nadia Comăneci, care are ca principal obiectiv încurajarea, susținerea și promovarea performanței în orice domeniu, pornind de la rezultatele  sportive, la dezvoltarea educațională și profesională, până la calitatea vieții și familiei.

Fundația Nadia Comăneci a derulat, de-a lungul timpului, mai multe programe de susținere a gimnasticii românești,  dar și de încurajare a practicării sportului în masă.

În 2018, urmând modelul unui program similar coordonat de Nadia Comăneci în SUA, Fundația Nadia Comăneci a lansat proiectul „Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport, în sectorul 5”, un eveniment care s-a bucurat de  prezența a peste 2.000 de copii însoțiți de părinți. O bună parte dintre aceștia fiind ulterior înscriși la secțiile de sport ale CSS Steaua București.

Cei mai buni sportivi s-au bucurat și de burse semnificative pentru practicarea activității sportive.

Nadia Sports Experience – primul pas spre performanță sportivă

Proiectul „Nadia Sports Experience” își propune creșterea interesului pentru sport și pentru activități de mișcare în aer liber, pentru copii și întreaga familie, și familiarizarea copiilor cu diferite discipline sportive, precum și identificarea și selectarea unor copii cu potențial sportiv pentru cluburile sportive.

„Societatea noastră se confruntă astăzi cu multe paradoxuri. Spre exemplu, există tentația accesului la diferite gadgeturi – tabletă, smartphone, dar în același timp copiii sunt dornici în continuare să alerge, să petreacă timp în aer liber. În același timp, în multe discipline sportive se constată o lipsă a bazei de selecție, dar în același timp sunt
copii care au potențial, abilități sportive care însă nu și-au descoperit talentul sau nu știu încotro să pornească pentru un start bun în sport.

„Nadia Sports Experience” este proiectul care își propune să aducă laolaltă antrenori și copii cu potențial sportiv, întrun cadru prietenos”, explică Virgil Munteanu, vicepreședintele Fundației Nadia Comăneci.

„Noi avem acest proiect în SUA de mai mulți ani. Și ne-am gândit că poate fi o opțiune și pentru România. „Nadia Sports Experience” nu este neapărat despre performanță. Ci despre bucuria de a face mișcare, despre șansa de a descoperi tinere talente pe care le putem îndruma spre disciplina sportivă potrivită. Și este și despre distracție și timp de calitate petrecut în familie”, completează Nadia Comăneci.

Proiectul „Nadia Sports Experience” oferă șansa unică de a experimenta, de a-ți testa abilitățile sportive. Proiectul include un eveniment de două zile în cadrul căruia copiii pot încerca 10 discipline sportive, pot intra în contact direct cu antrenori experimentați, dar pot totodată să participe la jocuri și activități de mișcare alături de ceilalți membri ai familiei.

5-6 octombrie 2019, o nouă invitație la „Nadia Sports Experience – Pașaport pentru sport, în sectorul 5”

Anul acesta, Fundația Nadia Comăneci organizează a II-a ediție a „Nadia Sports Experience”. Iar în weekendul
5-6 octombrie 2019, lansează o nouă invitație la evenimentul „Pașaport pentru sport, în sectorul 5”.

Astfel, în primul weekend din luna octombrie, copiii sunt așteptați din nou în Parcul Sebastian din București pentru
alte două zile de sport, distracție și mișcare.

În prima zi, pe 5 octombrie, copiii pot testa 10 discipline sportive: gimnastică artistică, gimnastică ritmică, atletism,
handbal, volei, baschet, rugby, judo, lupte greco-romane, tenis de masă și badminton. Iar a doua zi, pe 6 octombrie, va fi din nou ziua dedicată familei, cu aerobic, mini fotbal, tenis de masă, badminton, baschet, aranjarea și doborârea cuburilor, puzzle cu piese sau aruncarea cercurilor la țintă.

Ca și anul trecut, copiii participanți vor primi un „Pașaport pentru sport” și vor fi răsplătiți cu diplome și cadouri
surpriză.

Totodată, în urma evenimentului, în cadrul acestui proiect, Fundația Nadia Comăneci va oferi 100 de burse copiilor
care fac dovada înscrierii la un club sportiv în anul școlar 2019 – 2020.

Evenimentul este organizat de Fundația Nadia Comăneci în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, Centrul Cultural și de Tineret “Ștefan Iordache” și Clubul Sportiv Steaua. Evenimentul se bucură și de susținerea și prezența reprezentanților COSR, Federația Română de Gimnastică și Federația Română de Judo.

De la eveniment nu va lipsi Nadia Comăneci, alături de care sunt așteptate și numeroase alte personalități din lumea sportului românesc.

Sportghid.ro – ghidul complet al cluburilor sportive

Ediția a II-a a proiectului „Nadia Sports Experience” aduce și o noutate: lansarea portalului sportghid.ro, care se dorește a deveni o bază completă de date a cluburilor sportive din ţară, oferind posibilitatea de căutare a tuturor opțiunilor și locațiilor unde este posibilă practicarea unei anumite discipline sportive.

Website-ul va identifica rapid clubul potrivit, în funcţie de preferinţele persoanelor interesate. Și va răspunde, astfel, la întrebarea „unde să practic o disciplină sportivă în Bucureşti”, afişând o listă completă a cluburilor adecvate cu detaliile de contact.