Evenimentul Zilei > Actualitate > Nadia încurajează gimastica ăn aceste momente grele și participă la Festivalul de Gimnastică Nadia Comăneci
Nadia încurajează gimastica ăn aceste momente grele și participă la Festivalul de Gimnastică Nadia Comăneci

Nadia încurajează gimastica ăn aceste momente grele și participă la Festivalul de Gimnastică Nadia Comăneci

Aflată pentru câteva zile în țară, Nadia a participat la București la o competiție și un demonstrativ de gimnastică artistică pentru a marca împlinirea a 4 decenii de la câștigarea Olimpiadei din Canada.

"Festivalul de Gimnastică Nadia Comăneci" a reunit, duminică, 24 aprilie 2016, zeci de sportive și sute de părinți într-o demonstrație artistică, desfășurată nu doar sub ochii marii campioane, ci și a mai multor personalități ai mișcării sportive: Adrian Stoica, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, Amelia Racea, Maria Fumea, Alina Dragan, Ilie Nastase, Cristian Chivu.

Participarea lui Cristi Chivu a fost generată de calitate de tătic. Anastasia, fiica sa cea mică, s-a numărat printre gimnastele care au evoluat la exercițiile de la solul amenajat in sala de la Stejarii Country Club.

La Festival au participat mai multe mici gimnaste intre 4 si 8 ani, in programe individuale si pe echipe, realizând o frumoasă demonstrație de vitruozitate sportivă. Chiar dacă au fost și desincronizări, micile sportive de la cluburile de gimnastica UNEFS, CSS2 Bucuresti, CSM Bucureti, Școala de gimnastică Nadia Comăneci, CS Constanta,  au smuls aplauze audienței. Micile gimnaste, care încă nu practică gimnastica competiționlă, au fost secondate și de exerciții demonstrative realizate de gimastele care sunt înscrise în calendarul competițional de gimnastică.

 

Organizatorii au oferit un trofeu omagial Nadiei Comăneci. Ilie, cu stilul inconfundabil, a comentat: "Văd că rămânem blocați cu zeci de ani în urmă. Ai primit acum o medalie. Pe vremuri erai recompensată cu un ursuleț. Cred că ai casa plină de ursuleți. Poate o veni și vremea când ți se va oferi un CEC de unul, două milioane de dolari!". Deși nu a concurat, Ilie a primit si el o medalie, de încurajare, din partea Nadiei, pentru pirueta realizata la intrarea în sală.

Nadia a spus că putem avea resursele pentru a trece peste eșecul de la gimnastică și că este de datoria noastră față de gimnastele mai tinere de acum din lot să le susținem pentru viitor.

 

Nadia Comăneci: "Mă bucur totuși când văd atâția copii entuziasmați să practice gimnastica, ceea ce constituie un potențial pe care să-l transformăm într-un punct de pornire pentru un nou proiect național".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.