În Cluj, Ambulanţa s-a transformat în TAXI. Vine la domiciliu doar contracost

În Cluj, Ambulanţa s-a transformat în TAXI. Vine la domiciliu doar contracost

După scandalul de la Serviciul de Ambulanţă Cluj care nu a trimis niciun echipaj medical de urgenţă la un accident care s-a soldat cu decesul unui tânăr, un alt caz grav s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute când echipajul unei ambulanţe private a solicitat bani pentru a transporta un copil la spital

Mihaela B. susţine că băieţelul ei în vârstă de şase ani a înghiţit accidental o piesă dintr-o jucărie şi că din această cauză a început să se simtă rău. "Era vineri, la ora 17.30, când copilul s-a simţit rău. Cu o săptămână înainte el a înghiţit bucata de jucărie dar medicii ne-au spus că această piesă va fi eliminată de organism în mod natural şi să stăm liniştiţi. Vinerea trecută, copilul a început să se simtă rău şi am sunat din nou la 112. A venit acasă o ambulanţă privată de la firma Dey Security", a spus Mihaela B.

După sosirea ambulanţei s-a petrecut un lucru ciudat. Medicul de pe echipajul ambulanţei private, mai susţine femeia, nu a vrut să consulte copilul până când nu a plătită suma de 180 de lei. "Ce m-a deranjat este faptul că medicul nici nu s-a uitat la copil până când nu i-am dat suma de 180 de lei, costul transportului. Mi-a cerut CNP-ul copilului şi să îi dau suma cerută. Am cerut chitanţă şi mi-a zis că nu poate să îmi dea chitanţă. Am zis că sun din nou la 112, şi atunci, el mi-a zis oricum trebuie să achit suma de 180 de lei, deoarece ei s-au deplasat la domiciliul meu", mai spune femeia. Cea care a reclamat cazul mai spune că a sunat la 112, ca sa întrebe dacă trebuia să achite o sumă de bani şi i s-a răspuns că nu. "Atunci am sunat din nou la firma privată de ambulanţă şi am fost chemată la sediul acesteia de pe Calea Turzii, din Cluj Napoca, unde mi-am primit banii înapoi".

Ancheta la Serviciul de Ambulanţă

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horea Simu a declarat că femeia care a reclamat incidentul va fi chemată pentru a depune o reclamaţie scrisă. "Eu nu vreau vorbe. Chestiunea este foarte gravă şi trebuie lămurită. Ambulanţa privată merge la cazurile care nu necesită internare. Aceste servicii private au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate care decontează cheltuielile de transport şi nu pot percepe nicio sumă de bani", a spus Horea Simu.

Dey Security: femeia nu are probe

Reprezentanţii Dey Security Cluj susţin că nici un angajat al lor nu a cerut bani şi că femeia nu are probe pentru a susţine acuzaţia. Numele acestei firme a mai fost implicat într-un scandal care a avut loc în luna martie 2012. Echipa de handbal Universitatea Cluj a fost descalificată deoarece medicul care trebuia să acorde sportivilor, asistenţa medicală în caz de nevoie, nu a mai venit le meci deoarece s-a îmbolnăvit subit. Directorul executiv al U Transilvania, Ovidiu Vasu a spus că nici medicul care trebuia să îl înlocuiască pe cel care s-a îmbolnăvit, nu a mai apărut. Din această cauză, contractul dintre U Transilvania şi Dey Security a fost reziliat. "În plus am solicitat despăgubiri de 8.000 de lei reprezentând cheltuielile echipei cu meciul respectiv. Am încasat banii şi am terminat cu ei", a spus Vasu.