Contestația lui Liviu Dragnea are la bază faptul că el nu demisionase din funcție în momentul organizării Congresului PSD. Cum statutul nu prevede destituirea președintelui partidului, Liviu Dragnea reclamă că a continuat să fie președintele PSD.

Totodată, Liviu Dragnea întreabă dacă nu răspunde și PSD Teleorman, în dosarul în care a fost condamnat, sau răspunde doar el, pe persoană fizică.

Odată cu acest demers, dacă se va merge mai departe și instanța îi va da dreptate lui Dragnea, se poate ajunge până la dizolvarea PSD Teleorman și poate chiar și până la nivel central.

La Congresul la care a fost aleasă la conducerea PSD Viorica Dăncilă, a fost schimbat și statutul. PSD a cerut instanței modificarea statutului, iar Tribunalul București încă n-a luat o decizie, posibil din cauza intervenției lui Liviu Dragnea. În aceste condiții, Viorica Dăncilă nu e președintele PSD. Potrivit Antena3, cererea a fost depusă de avocata lui Liviu Dragnea, după Congresul PSD. Potrivit Antena 3 solicitarea a fost declarată admisibilă în principiu de Tribunalul București,