Evenimentul Zilei > Social > Muzicienii, premiaţi de „Actualitatea muzicală”
Muzicienii, premiaţi de „Actualitatea muzicală”

Muzicienii, premiaţi de „Actualitatea muzicală”

Revista „Actualitatea muzicală” şi-a decernat ieri premiile anuale, recompensĂndu-i pe cei mai merituoşi muzicieni ai anului 2007. Premiile se împart pe două secţiuni, reprezentând zona „clasică” a muzicii şi zona „mondenă”.

La interpretare, premiul i-a revenit lui Cătălin Petrescu, solist al Teatrului naţional de operetă „Ion Dacian”, „pentru plurivalenţa talentului său scenic – cântăreţ, actor, dansator”. Premiul mass-media i-a fost oferit redactorului-şef adjunct al redacţiei muzicale a Societăţii RomĂne de Radiodifuziune, Sorina Goia, pentru popularizarea muzicii la Radio România Cultural.

Premiul „Opera Omnia” a ajuns la Timişoara, revenindu-i maestrului Remus Georgescu, pentru întreaga sa activitate componistică şi dirijorală, în timp ce premiul pentru management a rămas la Bucureşti, fiind adjudecat de prof.univ.dr. Dan Buciu, pentru realizările deosebite din timpul celor două mandate ca Rector al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Premiul „Pro Musica” s-a îndreptat către Germania, fiind decernat compozitoarei de origine română Violeta Dinescu, pentru promovarea în spaţiul european a valorilor creaţiei muzicale româneşti.

La secţiunea de divertisment, în fruntea listei de laureaţi se află Tudor Gheorghe, „pentru arta actorului în slujba muzicii”, urmat de Corina Chiriac, recompensată „pentru complexitatea covârşitoare a talentului”, în timp ce Premiul popularităţii a fost cucerit de Fuego.

Laureaţii secţiunii rock a fost componenţii trupei Sarmalele Reci, iar cel al secţiunii de jazz, compozitorul, dirijorul şi pianistul Ionel Tudor.