Evenimentul Zilei > Actualitate > Muzică și poezie de pe patru continente, în Capitală. Under mergem
Muzică și poezie de pe patru continente, în Capitală. Under mergem

Muzică și poezie de pe patru continente, în Capitală. Under mergem

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie București vă dă întâlnire până duminică, 19 mai, în 16 spații culturale din Capitală. Evoluția proiectului din ultimii ani, precum și amploarea ediției din acest an, transformă evenimentul în cel mai important festival de acest gen din România: participă mai bine de 100 de poeţi din peste 20 de ţări, adunați de pe 4 continente.

Vineri, 17 mai

● ora 13.00, la Muzeul Național al Literaturii Române va avea loc conferința: „De ce este Eminescu cel mai necunoscut mare poet național european?”, susținută de Adrian George Sahlean.

● ora 15.00, la Muzeul Național al Literaturii Române, Adam Puslojic își va lansa volumul „Cerul”.

Sâmbătă, 18 mai

La Muzeul Național al Literaturii Române, va avea loc un Maraton muzical, astfel:

● ora 18.00 – Maria Ghoerghiu

● ora 19.00 – Ovidiu Mihailescu

● ora 20.00 – Florin Chilian

● ora 21.00 – „Muzica Micului Paris” cu Diana Tudor

Duminică, 19 mai

● ora 11.00, la Muzeul Național al Literaturii Române, va avea loc masa rotundă „Traducerea literară, între world, literature și global market”. Vor lua cuvântul: Luis García Montero (Spania), Juan Carlos Abril (Spania), Gabriela Adameșteanu (România), Gaston Bellemare (Canada), Nicolas Cavaillès (Franța), Denisa Comănescu (România), Simona Kessler (România), Dennis Maloney (SUA), Cătălina Matei (România), Bruno Mazzoni (Italia), Hellmut Seiler (România/Germania), Tzveta Sofronieva (Germania/Bulgaria), Chris Tănăsescu (Transnational). Porgramul complet poate fi accesat pe www.fipb.ro.

 

Concert cu ochii larg închiși la Brașov

Vineri, 17 mai, de la ora 20.00, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, va avea loc un „Concert cu ochii larg închiși”, care sfidează normele convenționale de ascultare și de interpretare a muzicii clasice. Conceptul propus de Cristina Bobe, artist vizual, constă într-un recital solo (60 min.) interpretat de violonistul Valentin Șerban cu unele dintre cele mai complexe lucrări din repertoriul violonistic (Bach, Kreisler, Enescu, Paganini, Ysaÿe). Concertul este urmat de o discuție între artiști și public pornind de la experiențele personale de interacțiune cu muzica în întuneric. Intrarea este liberă.

 

Fructele de mare, în festival

Între 16 și 19 mai, Berăria H îi invită pe toți cei care iubesc fructele de mare, la un festival gustos – Festivalul cu Fructe de Mare, ediția de vară 2019. Pe marginea lacului Herăstrău, vor fi patru zile de sărbătoare, de dimineața până seara, gata să vă ofere „pe tavă” cele mai gustose preparate marine: de la frigărui de creveți în cuib de spanac, calamari fripți și scoici pregătite în ceaun, până la salate mediteraneene și supe de midii gătite la tuci. Iar cum mâncarea bună merge asezonată cu muzică de aceeși calitate, distracția și buna dispoziție vor fi completate de concertele Live, în aer liber dar și în interior, de care vă veți putea bucura în fiecare seară de festival. Intrarea este liberă.

 

Rodica Popescu Bitănescu, în weekend la Teatrelli

Joi, 16 mai, de la ora 19.00, la Teatrelli va avea loc piesa de teatru „Cacealmaua”, o comedie spumoasă, în regia Rodicăi Popescu Bitănescu. Este un dialog inteligent, care te face să râzi dar și să meditezi în același timp. „Banul, cea mai vândută și cumpărată marfă, dar și cea mai scumpă. Credeți oare că banul poate rezolva totul? Sunteți siguri de banii dumneavoastră? Răspunsul îl afla în cadrul spectacolului.

 

Laboratorul de teatru tânăr RELIEF

Până pe 19 mai, la Teatrul Excelsior din Capitală, va avea loc cea de-a patra ediție a Laboratorului de teatru tânăr RELIEF, care este dedicată dramaturgului Eugène Ionesco. În perioada 16 – 18 mai, trupele de liceeni vor prezenta spectacolele de teatru deja pregătite, în fața publicului și a juriului. Gala de închidere a Festivalului va avea loc duminică, 19 mai, ora 20.00, la Teatrul Excelsior, când publicul va putea viziona secvențele construite în timpul laboratorului de fiecare dintre cele șase echipe. Intrarea este liberă.

 

Carla’s Dream, la Romexpo

Sâmbătă, 18 mai, de la ora 20.00, bucureștenii sunt așteptați la concertul „Nocturn”, susținut de Carla’s Dream, pe o scenă special amenajată în incinta Romexpo. Invitații speciali ai evenimentului sunt Vanotex, Mark Stam, Antonia, Delia și Deliciric. Concertul are loc în aer liber, pe platformele 12 și 13. Accesul se va face de la ora 19.00, iar artiștii vor urca pe scenă începând cu ora 20.00

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: