Muzică la liber, pe net

Muzică la liber, pe net

După un deceniu în care s-a luptat să oprească descărcarea on-line ilegală a materialelor sale, industria muzicală oferă fanilor ceea ce şi-au dorit dintotdeauna: o rezervă nelimitată de cântece gratuite, în mod legal.

„Qtrax“, un serviciu digital anunţat ieri, promite un catalog de peste 25 de milioane de melodii pe care utilizatorii le pot descărca gratuit, fără o limită asupra numărului de fişiere. Compensaţii prin publicitate

Având în vedere că vânzările de CD-uri se află în cădere liberă, iar descărcările legale nu reuşesc să reducă handicapul, jucătorii din industria muzicală au „îmbrăţişat“ în cele din urmă, cu destul scepticism, soluţia tehnologiei „pirat“ care ameninţa să-i distrugă. Serviciul „Qtrax“ este susţinut de aceleaşi companii, printre care EMI, Universal Music şi Warner Music, care i-au purtat prin tribunale pe „piraţi“, încercând zadarnic să prevină fraudele on-line.

Pariul acestora se bazează acum pe indulgenţa fanilor în faţa unei cantităţi moderate de reclame ce vor fi inserate pe pagina web a „tonomatului“: www.qtrax.com Serviciul va folosi o reţea de descărcare, care nu va conţine numai hituri, ci şi rarităţi şi piese live din concertele marilor artişti ai lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News