Evenimentul Zilei > International > Muzica din Sesame Street, instrument de TORTURĂ a deținuților de la Guantanamo | VIDEO
Muzica din Sesame Street, instrument de TORTURĂ a deținuților de la Guantanamo | VIDEO

Muzica din Sesame Street, instrument de TORTURĂ a deținuților de la Guantanamo | VIDEO

Un documentar realizat de televiziunea Al Jazeera dezvăluie noi metode de tortură utilizate de către gardienii de la închisoarea militară Guantanamo Bay.

Dacă în 2008, opinia publică afla că deținuții de la Guantanamo Bay erau torturați cu melodii precum "Enter Sandman" (Metallica) sau "Bodies" (Drowning Pool’s "Bodies), de data aceasta instrumentul de tortură a fost coloana sonoră din celebrul film de animație Sesame Street, potrivit Huffington Post. 
Potrivit Al Jazeera, deținuții erau obligați să asculte la căști, ore în șir, muzica din Sesame Street. De altfel, nu este prima dată când celebra coloană sonoră este utilizată în asemenea scopuri. În 2003, armata americană a folosit aceleași metode de tortură asupra prizionierilor în timpul conflictului din Irak.
"Prima reacție a fost de negare, nu-mi venea să cred că muzica mea a fost folosită pentru "îmblânzirea" prizonierilor… Iar când am aflat că la Guantanamo era folosită pentru torturarea lor, în cadrul unor lungi interogatorii, a fost și mai rău", a declarat pentru Al Jazeera, Christopher Cerf, compozitorul coloanei sonore din Sesame Street.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/MuaTqhYP-Tc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>