Adrian Mutu (37 de ani) a revenit în România, la începutul anului, și a semnat cu ASA Târgu Mureș. „Briliantul” spera că, odată cu transferul la o echipă din Liga I, va reuși să prindă un loc în lotul naționalei pentru Euro 2016.

I-a făcut vânt lui Grigoraș

Atacantul l-a provocat chiar și pe Ciprian Marica la un duel al golurilor, însă efectul a fost un mare zero. Nici mureșeanul, nici stelistul n-au înscris pentru echipele lor și au eșuat lamentabil.

Mutu a simțit după două-trei meciuri că nu mai poate face față nici ritmului mediocru din campionatul intern și a decis să se reprofileze în antrenor.

Acoperirea Ciorceri

S-a certat cu Petre Grigoraș, a forțat demiterea aces tuia, și a rămas la butoane, debutând neoficial în noua carieră. Pentru că nu deținea licență, Mutu a fost acoperit de George Ciorceri, „principal”.

Nervoși peste măsură

Pentru vicecampioana sezonului trecut, bilanțul playoff- ului a fost de coșmar. ASA n-a învins pe nimeni în cele 10 etape și a obținut doar trei egaluri.

„Roș-albaștrii” au arătat rău, nu doar tactic, ci și mental. Demoralizați, fără chef, nervoși, mureșenii s-au remarcat doar prin agresivitate gratuită. 10 cartonașe roșii au încasat ardelenii în playoff, dintre care patru au venit la confruntarea de pe teren propriu cu Pandurii Târgu Jiu (scor 0-2).

Mutu n-a dat niciun moment impresia că-și poate stăpâni sau motiva elevii și a bifat un debut catastrofal ca antrenor. În ceea ce privește activitatea de fotbalist, piteșteanul a decis să nu mai încerce o altă experiență în viitorul sezon. Despre convocarea la Euro nici n-a mai încăput vorbă, iar Mutu va rămâne la egalitate cu Gică Hagi, în privința golurilor marcate: 35.