La Belfast, reprezentativa României a reușit, sâmbătă, să obțină primul punct din istorie, pe „Windsor Park”, în fața Irlandei de Nord, scor 0-0. „Tricolorii” nu au rupt gura târgului în capitala nord-irlandeză, deși porneau ca favoriți. Totuși, cea care a avut ocazii clare de a marca și care a dominat prin jocul de pase a fost Irlanda de Nord, însă tabela a rămas neschimbată, grație evoluției de zile mari a goalkeeper-ului Tătărușanu.

În ciuda jocului slab de la Belfast, „tricolorii” rămân în fruntea clasamentului Grupei F, din preliminariile Euro 2016, cu 14 puncte, înregistrând un record neegalat de nicio altă „națională”. După șase meciuri disputate în campania de calificare la turneul final din Franța, reprezentativa noastră se poate lăuda cu propria defensivă, după ce a terminat cinci jocuri fără să primească gol. Cu un singur gol primit până acum în preliminarii, România are cea mai bună apărare, alături de Anglia.

Ungurii păstrează șanse de calificare

Însă, România mai are un singur obstacol de întâmpinat până să fie sigură de o calificare fără emoții la Europeanul din Hexagon. Pe data de 4 septembrie, lotul „tricolor” se va deplasa la Budapesta, acolo unde se va duela cu selecționata maghiară, iar trei zile mai târziu, România va juca ultima partidă din această campanie, la București, cu Grecia, echipă care s-a făcut din nou de râs în fața „pescarilor” din Insulele Feroe (scor 1-2).

Înaintea partidei de la Belfast, situația în Grupa F a adus Ungaria cu noi șanse de calificare, care s-a apropiat la doar trei lungimi față de primul loc al clasamentului, după victoria din Finlanda, scor 1-0. La București, România și Ungaria au terminat la egalitate, 1-1, iar un eventual succes al „vecinilor” pe 4 septembrie, i-ar pune pe aceştia într-o postură favorabilă pentru calificare, dar şi pentru câştigarea grupei, prin prisma rezultatelor directe cu naţionala lui Iordănescu.

„Tata Puiu” e relaxat

Întâlnirea de la Budapesta este fundamentală pentru România, dar Iordănescu nu s-a arătat îngrijorat. „Nu suntem nevoiți să câștigăm în Ungaria. Că ne dorim și că vrem să câștigăm e cu totul altceva. Nu știu dacă suntem neapărat favoriți, dar suntem în cărți. Suntem lideri, iar acesta e un lucru care ne ajută foarte mult în pregătirea meciului cu Ungaria. Ne dă un tonus bun din punct de vedere psihic”, a declarat „Generalul”.

Te-ar putea interesa și: