Evenimentul Zilei > International > Mutare de ultimă oră a NATO. Preia controlul unei țări! Alertă în Orient!
Mutare de ultimă oră a NATO. Preia controlul unei țări! Alertă în Orient!

Mutare de ultimă oră a NATO. Preia controlul unei țări! Alertă în Orient!

Mutare importantă pe harta geopolitică. Alianța Nord-Atlantică se implică într-o țară unde influența Iranului este tot mai mare de la an la an.

NATO se pregătește să preia instruirea forţelor de securitate kurde din Irak  de la coaliţia internaţională condusă în momentul de față de Statele Unite ale Americii, care luptă împotriva grupării teroriste ISIS.

Într-un discurs susţinut la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că organizația nu a acționat până acum în nordul Irakului, în zonele controlate de kurzi, dar personalul militar al Alianței s-a implicat în instruirea trupelor locale.

„Vom decide acum cu exactitate cum vom amplifica prezenţa NATO şi poate vom prelua unele dintre activităţile de instruire pe care aliaţii din cadrul NATO le furnizează în prezent în cadrul coaliţiei”, a afirmat Stoltenberg.

NATO a anunțat miercuri că își va extinde misiunea din Irak, care până acum era suspendată din motive de securitate. Din cele spuse de Jens Stoltenberg, guvernul de la Bagdad este de acord ca trupele NATO să intre în țară, asta deși Parlamentul votase pentru retragerea tututor militarilor străini de pe teritoriul Irakului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.