Evenimentul Zilei > Actualitate > Mutare de răsunet în mass-media. S-a descoperit motivul plecării
Mutare de răsunet în mass-media. S-a descoperit motivul plecării

Mutare de răsunet în mass-media. S-a descoperit motivul plecării

Începând de vineri, fosta prezentatoare a știrilor de la Digi 24, Alice Iacobescu, a fost numită director de știri la postul de radio Europa FM. Ea îl înlocuiește pe Teodor Tiță, care a intrat în echipa de campanie a prezidențiabilului Dan Barna.

Alice Iacobescu a fost scoasă de pe post, joi, înainte de a-i expira preavizul, adică în 7 octombrie, după ce a vorbit pe Pagina de Media despre situația sa.

Prezentatoarea și-a dat demisia de la Digi 24 și în interviul dat publicației mai sus amintite a vorbit despre motivele pentru care a recurs la acest gest, ea fiind una dintre vedetele postului: divergențele legate de politica editorială, rețeta greșită de a copia alte stații, folosirea în exces a termenului Breaking News, inclusiv în cazul Caracal. „Fiecare are un loc de muncă și un șef și niște colegi. Sunt situații în care șeful recunoaște competențele din jurul lui și recurge la ele sau sunt situații în care șeful se izolează în centrul unui grup mai mic, minoritar de oameni și aceia sunt cei care fac legea în compania sau biroul respectiv. Eu nu pot să bat la ușă și să-i dau lecții de jurnalism șefului meu. Șeful meu, dacă vrea să știe despre jurnalism, știe foarte bine că se poate baza pe mine”, declara Alice Iacobescu în interviu.

Jurnalista a mărturisit că este mai bine că nu a știut că va fi scoasă de pe post atunci când a intrat să prezinte știrile. La final, a spus ca de obicei: „Eu vă aștept din nou la știri, mâine, de la ora 13.00”
„A venit ca o surpriză, dar şi ca o încheiere firească: ultimul meu jurnal la Digi24 nu va fi pentru că a fost. Nu ştiam când am intrat astăzi (joi-n.r.) în emisie şi mă bucur că nu am ştiut, pentru că o parte din energie şi concentrare ar fi fost neutralizată de emoţie şi ar fi fost păcat”, a scris Alice Iacobescu pe Facebook.

Jurnalista spune că era ușor de intuit drumul pe care îl va urma. „Este alegerea naturală, pe care mulți au intuit-o de cum au aflat că voi face o schimbare de substanță. Europa FM este o oază de profesionalism și decență și sunt onorată să mă alătur unei echipe pe care o urmăresc cu plăcere de ani de zile, deja”, declară ea într-un material publicat pe site-ul europafm.ro.

Alice Iacobescu e jurnalist de peste 25 de ani, a debutat în radio în 1993, la Delta RFI, a lucrat apoi, timp de 3 ani, la BBC Londra, redacția română. „Vine la Europa FM dupa ce a prezentat știri de televiziune mai mult de un deceniu, la Digi24 și, anterior, la Antena 3”, se arată în știrea publicată pe site-ul radioului. Ea va prezenta săptămânal și emisiunea „Piața Victoriei”.