Evenimentul Zilei > International > A murit O PERSONALITATE ! Știrea face ocolul planetei. NEWS ALERT!
A murit O PERSONALITATE ! Știrea face ocolul planetei. NEWS ALERT!

A murit O PERSONALITATE ! Știrea face ocolul planetei. NEWS ALERT!

A fost primul astronaut american care a zburat în spaţiu FĂRĂ SĂ FIE LEGAT. Din nefericire, a murit la vârsta de 80 de ani. Decesul astronautului McCandless a fost confirmat, ieri, de NASA, potrivit DPA.

NASA, recunoaşte că a pierdut un astronaut de valoare cu vaste cunoştinţe în domeniu. Acesta a fost primul om care a păşit pe Lună în anul 1969, făcând deja parte din echipa NASA încă din 1966.

În timpul misiunii Apollo II din 1969, McCandless a fost comunicator al centrului de control al misiunii pentru Neil Armstrong şi Buzz Aldrin, care au devenit primii oameni care au păşit pe Lună.

McCandless, căpitan în retragere al Marinei americane, s-a alăturat echipei NASA în 1966, devenind membru al echipajului de suport pentru misiunea Apollo 14 şi pilot de rezervă în prima misiune cu echipaj către Skylab – prima staţie spaţială a Statelor Unite.

În anul 1984, McCandless a scris istorie, atunci când a zburat în spaţiu fără să fie legat, iar în anul 1990 acesta a participat la marea lansare a telescopului spaţial Hubble, noteasză nasa.gov/

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.