Evenimentul Zilei > Monden > Mureai și așa ceva nu auzeai! Ce a ajuns să facă un circ pentru a supraviețui crizei!?
Mureai și așa ceva nu auzeai! Ce a ajuns să facă un circ pentru a supraviețui crizei!?

Mureai și așa ceva nu auzeai! Ce a ajuns să facă un circ pentru a supraviețui crizei!?

Un circ din Germania a găsit o modalitate neobişnuită de obţine venituri în pofida restricţiilor impuse pe perioada pandemiei declanşate de noul coronavirus - comercializează borcane cu excremente de la cei 26 de lei şi tigri pe care îi deţine, relatează marţi Reuters.

Dresorul de lei Martin Lacey a declarat că a primit reacţii pozitive de la clienţi. „Mi s-a spus că ţine pisicile la distanţă de grădină şi între timp am aflat şi că previne pătrunderea animalelor în maşină, unde pot roade cablurile electrice”, a precizat angajatul circului Krone, care aşteaptă să i se permită continuarea spectacolelor.

Borcanele se vând cu cinci euro bucata, o parte din bani fiind direcţionaţi în scopuri caritabile, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale animalelor aflate în captivitate.

Germania a revizuit condițiile pentru intrarea românilor!

Doar șapte județe din România sunt acum pe lista zonelor de risc.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii zilei de 7 august, autoritățile Republicii Federale Germania au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul german ca urmare a actualizării listei „zonelor de risc“.

Urmare noilor decizii adoptate, șapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august.

Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista „zonelor de risc“ trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolarii la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc.

Masura auto-izolarii la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii in Germania, se va dispune masura auto-izolarii pana la primirea rezultatului testului.

Cazurile de coronavirus explodează în Germania

În Germania situația continuă să fie dificilă, având în vedere noul val de infectări.

Potrivit DPA, Germania a înregistrat o creştere a numărului cazurilor noi de coronavirus pentru a treia zi consecutiv după ce autorităţile au raportat duminică un alt interval de 24 de ore cu peste 1.000 de infectări.

Autorităţile din domeniul sanitar au raportat 1.122 de noi cazuri pentru sâmbătă, a treia zi consecutiv cu peste 1.000 de infectări. Înaintea de această explozie a cazurilor de coronavirus, Germania nu mai depăşise 1.000 de cazuri zilnice din data 9 mai.

Totodată, potrivit celui mai recent bilanţ, Germania a înregistrat 215.336 de cazuri de coronavirus pe teritoriul său. Joi au fost raportate 1.045 cazuri noi, iar bilanţul de vineri s-a ridicat la 1.147. Numărul noilor infectări în această ţară a început să crească de la sfârşitul lui iulie.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: