Un șofer a intrat cu mașina pe pârtie pentru a-și duce bagajele până la hotel

Un șofer a intrat cu mașina pe pârtie pentru a-și duce bagajele până la hotel Un șofer a intrat cu mașina pe pârtia de la Muntele Mic. Sursa foto: Jandarmeria

Un șofer din stațiunea Muntele Mic din județul Caraș-Severin a intrat cu mașina pe trei pârtii de schi, punându-i în pericol pe turiștii aflați în zonă.

Într-un final, șoferul a rămas împotmolit în zăpadă la baza celei de-a treia pârtii și le-a declarat jandarmilor ajunși la fața locului că nu a vrut să-și care bagajele până la hotel, în mână.

Șoferul ce a intrat cu mașina pe pârtiile de la Muntele Mic, amendat

Patrulând în zona Muntele Mic, jandarmii montani au remarcat o mașină parcată pe traseul de schi și au intervenit imediat. După identificarea șoferului, acesta a explicat că intenționa să transporte bagajele la hotel, renunțând la mijloacele de transport furnizate de gazdele unităților de cazare.

Ca urmare a incidentului, turistul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru încălcarea normelor de acces și punerea în pericol a siguranței pe pârtiile de schi.

Ne puteți urmări și pe Google News
Pârtie de schi

Pârtie de schi, Muntele Mic. Sursa foto: Wirestock | Dreamstime.com

Un șofer de taxi a urcat cu mașina pe pârtie

Incidentul nu e singular. Zilele trecute, tot în stațiunea Muntele Mic, un șofer de taxi a urcat cu mașina pe pârtia de schi pentru a lăsa un client.

 „Jandarmii montani au surprins un conducător auto, care a ignorat indicatoare care restricționează accesul autoturismelor în zona pârtiilor de schi și a pătruns în zona de agrement a stațiunii cu mașina, motivând faptul că desfășoară activități în regim de taxi și că are dreptul de a-și lăsa clienții oriunde”, a transmis Jandarmeria Caraș-Severin.

Jandarmii de pe munte au aplicat o amendă în valoare de 1.000 de lei și i-au cerut ferm șoferului să mute imediat mașina din proximitatea traseului de schi.

taxi

Cu taxiul pe pârtie, la Muntele Mic. Sursa foto: Jandarmerie

Șoferul de taxi de la Muntele Mic voia să facă mai mult profit

„Cu cât îl duc mai departe pe client, cu atât este mai profitabil pentru mine!“, a răspuns șoferul de taxi, după ce a fost întrebat de jandarmi de ce a urcat cu mașina până acolo.

Jandarmii au transmis că este important să conștientizăm că traseele de schi sunt destinate în exclusivitate activităților sportive de iarnă.  Folosirea lor în alte scopuri poate amenința siguranța și integritatea celor implicați în aceste activități.