Mungiu, amenintat cu tribunalul

Mungiu, amenintat  cu tribunalul

Fata de articolul "Mungiu: CNC finanteaza ineptii", publicat luni, 30 aprilie 2007, facem umatoarele precizari:

Suntem bucurosi ca - dupa 11 ani - un film romanesc este selectat in competitia mare a  Festivalului de la Cannes. Fie ca le place sau nu, dl Mungiu si altii trebuie sa recunoasca meritul CNC in a selecta acest proiect la concursul secretizat din decembrie 2006 si in a-l  finanta apoi. `

Este un succes comun, al creatorului, dar si al Centrului National al Cinematografiei. Chiar daca este apasat de un (fals) complex de vinovatie fata de alti colegi care nu au fost selectati, dl Mungiu n-ar trebui sa defaimeze institutia care i-a finantat filmul. A (nu) te lepada de cei care te-au ajutat e o chestiune de  minima moralia”... Iar a fi artist nu deroga de la aceste precepte.

Dl Mungiu face declaratii de-a dreptul calomnioase,   afirmand ca: „La finantarile de la CNC, e vorba de infractiuni, de interesul producatorilor, de valize cu bani, de ilegalitati si trafic de influenta”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a castiga  concursul, dl Mungiu nu a venit la CNC cu nicio valiza, asa cum niciunul dintre ceilalti castigatori nu a venit nici cu valize, nici cu geamantane. Ca atare, CNC, care nu mai accepta sa fie sacul de box al nimanui, isi rezerva dreptul de a-l intenta in justitie pe dl Mungiu, pentru calomnie. 

Eugen Serbanescu Director general al Centrului National al Cinematografiei (CNC)