Muncitorii străini dau navală în România. Câți vin în 2020

Muncitorii străini dau navală în România. Câți vin în 2020

Inspectoratul General pentru Imigrări poate emite în anul 2020, avize de angajare/ detaşare pe teritoriul României pentru 30.000 de cetăţeni străini, lucrători nou-admişi, informează marţi IGI, printr-un comunicat de presă.

Astfel, numărul avizelor de muncă stabilit pentru 2020 este similar celui din acest an, când contingentul iniţial de 20.000 de lucrători a fost suplimentat cu 10.000 de avize.

În perioada ianuarie - noiembrie 2019 au fost eliberate peste 26.000 de avize de angajare/ detaşare, reprezentând 87% din totalul contingentului aprobat, majoritatea pentru lucrători permanenţi, detaşaţi, înalt calificaţi, ICT, sezonieri şi transfrontalieri, precizează comunicatul.

În acest an, angajatorii au solicitat avize în peste 750 de funcţii ocupaţionale de la operatori pentru instalaţii şi maşini, lucrători în domeniul serviciilor, muncitori necalificaţi, tehnicieni şi specialişti în diverse domenii şi până la înalţi conducători şi funcţionari superiori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei mai mulţi cetăţeni străini sunt din Vietnam, Nepal, India, Moldova şi Sri Lanka, iar cele mai multe solicitări au fost pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa,Timiş, Braşov, etc.

Decizia privind stabilirea contingentului la 30.000 de lucrători, pentru anul viitor, a fost luată având în vedere potenţialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar şi pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale, se mai arată în comunicatul IGI.