Evenimentul Zilei > EVZ Special > Muncă forțată pentru studente și așa zisă voie bună în Germania lui Hitler
Muncă forțată pentru studente și așa zisă voie bună în Germania lui Hitler

Muncă forțată pentru studente și așa zisă voie bună în Germania lui Hitler

Toate fetele care luau bacalaureatul și urmau să meargă la facultate erau obligate să stea în lagăre până la începerea cursurilor universitare.

Peste 100 de lagăre pentru munca câmpului existau în Germania anului 1937. Înființate începând cu 1933, lagărele aveau scopul oficial de a pregăti tinerele pentru conducerea unei gospodării sătești.

Scopul urmărit de către organizația partidului național socialist era de a da posibilitatea unui repaus de cel puțin o lună pe an mamelor cu familie numeroasă. În acest timp li se trimiteau în ajutor fetele inițiate în treburile casnice și munca câmpului.

Organizațiile feminine hitleriste înființaseră cămine de odihnă pentru mame și copii. Când starea sănătății le era precară, scriau la centru de unde imediat sosea o auxiliară recrutată din fetele care trecuseră prin lagăre.

Acestea îngrijeau copiii, ajutau la munca câmpului, săpau, pliveau, recoltau, spălau rufe, cuseau hainele rupte etc.. Pe cei mici îi ajutau la lecții.

Voia bună domnește peste tot

Tantzi Budișteanu de la revista De Strajă, care vizitase unele dintre lagăre, scria în numărul pe noiembrie-decembrie 1937:

Citește și Monstrul Hitler înconjurat de oameni îngrozitori

„Fetele muncesc la câmp în tovărășia întregii familii. Astfel voia bună domnește peste tot. Seara fiecare este fericit să-și încheie ziua printr-o cină caldă și suculentă.

Fetele tinere care nu frecventează universitatea pot servi trei ani în Socialdienest (organizația de femei a tineretului hitlerist – n.red.), apoi devin conducătoare sau funcționare în instituție. Ne-am interesat despre toată organizația, despre lagăr, locuințe și altele.

Dormitoarele, sălile de mâncare, sălile de sport, baie, totul funcționa admirabil și în cea mai totală disciplină”.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul istoric

Publicat in categoriile: EVZ Special, Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: