Lovitură pentru Mugur Isărescu. Fiul său este ACUZAT de atitudine iresponsabilă: „Nu înțelege PERICOLUL la care îi expune pe ceilalți!”

Fiul guvernatorului BNR, Costin Isărescu are grave probleme cu legea. Tânărul nu este un șofer prea disciplinat și nici nu oferă prea multă atenție regulilor de circulație. A avut permisul reţinut de două ori, în ambele cazuri contestând în instanţă măsura aplicată de poliţiştii de la Rutieră.

În ambele cazuri în care a rămas pieton, Isărescu Jr. a invocat diverse motive, susținând, de pildă, că avea maşina setată pe pilot automat. Însă magistrații i-au respins cererile în ambele dosare și, mai mult, l-au acuzat de „atitudine iresponsabilă”. Potrivit spuselor acestora, Costin Isărescu nu înțelege gravitatea faptelor sale și nici pericolul la care se expune și la care îi expune și pe ceilalți participanți la trafic, informează Cancan.

Potrivit sursei citate, pe 30 mai 2015, Costin Isărescu a fost prins de poliţiştii de la Rutieră, pe DN1, la Săftica, circulând cu viteza de 121 km/h. Agenţii i-au reţinut permisul de conducere şi i-au aplicat și o amendă de 877,5 lei, însă Costin a contestat în instanţă măsurile luate de oamenii legii. În dosarul pe care l-a deschis la Judecătoria Buftea, Isărescu Jr. a susţinut că nu avea viteza de 121 de km/h, el setând pilotul automat să ruleze cu viteza maximă de 119 km/h.

Pe 2 februarie 2016, Judecătoria Buftea a respins contestaţia depusă de Costin Isărescu la procesul verbal întocmit de poliţistul de la Rutieră. „Respinge plângerea contravenţională formulată de petentul ISĂRESCU COSTIN MUGUR, împotriva procesului verbal seria CP nr. 9062015/30.05.2015, ca neîntemeiată. Menţine procesul-verbal seria CP nr.9062015/30.05.2015, ca legal şi temeinic. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 05.02.2016”, se arată în decizia instanţei.

„Sub aspectul legalităţii, analizând modul de întocmire a procesului-verbal, instanţa constată că acesta respectă dispoziţiile imperative ale legii, nefiind incidentă niciuna dintre cauzele de nulitate absolută prevăzute de art. 17 din OG nr. 2/2001. Procesul-verbal de contravenţie conţine menţiunile privitoare la numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, descrierea faptei săvârşite, data comiterii acesteia şi semnătura agentului constatator. Procesul-verbal conţine semnătura petentului, cu obiecţiuni «nu am avut viteza de 121 km/h deoarece aveam pilotul automat fixat la viteza de 119 km/h».Referitor la condiţiile de fond, acestea se subsumează corectei încadrări juridice a faptei şi a legalităţii sancţiunii”, se mai arată în decizie.

În documentele din dosarul respectiv, Costin Isărescu este şi mustrat, instanţa apreciind că a avut o "atitudine iresponsabilă" conducând cu o viteză atât de mare în localitate.

„Analizând circumstanţele personale ale contravenientului în aprecierea pericolului social al faptei comise, instanţa reţine atitudinea iresponsabilă a acestuia de a conduce autovehicului cu viteză (121 de km/h în localitate), împrejurare care denotă faptul că petentul nu înţelege gravitatea faptei sale şi nici pericolul pe care o astfel de faptă îl prezintă în mod concret pentru sine şi pentru ceilalţi participanţi la trafic, astfel că menţinerea sancţiunii aplicate de agentul constatator apare ca fiind necesară şi justificată", se arată în documentele din dosar, mai informează Cancan.