O familie de chinezi și-a regăsit fiica după 24 de ani de căutari. A fost posibil datorită site-urilor de socializare.

Tânăra, acum de 27 de ani, a dat peste postare și l-a contactat pe cel care era tatăl său. Întâlnirea dintre cei doi a fost un moment extrem de emoționant și a fost redat pe larg de presa chineză.

Qifeng, fiica lui Wang Mingqing a dispărut în urmă cu 24 de ani, pe când avea doar trei ani. Bărbatul și soția sa Liu Dengying, erau vânzători de fructe și, într-o zi după ce au terminat de servit clienții au constatat că fiica lor lipsește.

Cei doi au petrecut ani de zile căutarea ei în oraș și în zonele înconjurătoare. Au publicat mii de anunțuri în ziare și apeluri online. Cuplul, care mai are o altă fiică, nu a părăsit niciodată orașul Chengdu, în speranța că fiica lor își va găsi drumul spre casă.

În 2015, Wang a decis să-și extindă căutarea angajându-se drept șofer de taxi. El a sperat ca în acest fel va avea ocazia să vorbească cu cât mai multă lume și să întrebe despre fiica sa. A pus un afiș pe fereastra din spate a mașinii pe care lucra și vorbea despre fiica sa cu fiecare pasager pe care îl transporta.

Wang nu avea o fotografie cu fiica sa dispărută şi s-a folosit de o imagine a celeilalte fiice în afișele pe care le-a creat, gândindu-se că seamnă.

Metoda sa unică de a-și căuta fiica a atras atenția presei chineze, care l-a citat spunând că ”Într-o zi, fiica mea ar putea fi persoana care urcă în mașina mea”.

De-a lungul anilor, poliția chineză a identificat mai multe femei care ar fi putut fi Qifeng, dar testele ADN au arătat că nu sunt fiica lui.

Însă, la sfârșitul anului trecut, un artist care face portrete robot pentru poliție s-a oferit să creeze un portret care să o prezinte pe Qifeng ca adult. Imaginea a fost difuzată online. La o mie de kilometri distanță, în partea cealaltă a țării, o femeie numită Kang Ying a văzut imaginea – și a fost șocată de cât de mult seamănă cu ea.

Ea l-a contactat pe bărbatul care își căuta fiica la începutul acestui. A constatat că avea în comun câteva trăsături neobișnuite cu fata dispărută a acestuia, inclusiv o cicatrice mică pe frunte.

Cei doi au pus rapid la punct realizarea unui test ADN, iar rezultatul a fost pozitiv.

Wang și-a găsit în sfârșit copilul pierdut de mult timp. Luni, cei doi şi-au vorbit prin intermediul unei aplicații de mesagerie vocală, iar marți s-au întâlnit. ”De acum încolo, tata e aici – nu trebuie să-ți faci griji pentru nimic – tata te va ajuta”, au fost cuvintele pe care i le-a spus bărbatul fiicei sale.

Kang Ying, care locuiește în provincia Jilin de nord, a zburat la Chengdu împreună cu soțul, fiul și fiica ei.

Tânăra le-a povestit reporterilor că ”Întreaga lume mi-a spus că nu am mamă – dar acum am descoperit că am”.

”Nu vă pot spune prin cât de multe dezamăgiri și de câtă disperare am avut parte în ultimii 24 de ani. Acum ne putem întâlni din nou”, a spus Wang, citat de ziarul Beijing Youth Daily.

Presa chineză scrie că tânăra Kang Ying a fost crescută într-un oraș din apropiere, la doar 20 de kilometri de părinții săi, dar că nu știe cum a ajuns să fie despărțită de familia sa naturală.