Motorul unei rachete, scos la mal de valuri în zona Săcele. Va fi predat Ministerului Apărării Naționale

Motorul unei rachete, scos la mal de valuri în zona Săcele. Va fi predat Ministerului Apărării Naționale Sursa foto. Raytheon

Motorul unei rachete a fost scos la mal de valuri în zona Periboina – Săcele, fiind ridicată de pompierii constănţeni şi urmează să fie predată Ministerului Apărării Naţionale.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că duminică seară, echipajul pirotehnic din cadrul ISU a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element care se presupune a fi de muniţie, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele.

Iniţial, componenta fusese prezentată de ISU ca fiind echivalentul motorului unei rachete. Sursa citată a menţionat că persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să sune la 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Racheta ar fi de proveniență rusească

Potrivit unor surse, componenta rachetei găsite în zona Periboina – Săcele este de provenienţă rusească, informează news.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La faţa locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta (motorul rachetei)”, a anunţat ISU Dobrogea.

JUDEŢUL CONSTANŢA. Componenta unei rachete, scoasă la mal de valuri. Pompierii constănţeni au recuperat-o şi va fi predată către MApN Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că duminică seară, echipajul pirotehnic din cadrul ISU a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element care se presupune a fi de muniţie, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să apeleze numărul unic 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

ISU Dobrogea avertizează că în cazul descoperirii elementelor de muniţie sunt interzise:

- ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;

- comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;

- lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;

- introducerea muniţiilor în foc;

- tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură;

- folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;

- utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale;

- demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.