Evenimentul Zilei > Social > Motocicliştii care vă trezesc noaptea, luaţi la rost de poliţişti
Motocicliştii care vă trezesc noaptea, luaţi la rost de poliţişti

Motocicliştii care vă trezesc noaptea, luaţi la rost de poliţişti

Poliţiştii bucureşteni au aplicat azi-noapte 180 de sancţiuni în valoare de 60.000 de lei motocicliştilor şi conducătorilor de scutere, în special pentru decibelii în plus scoşi de motoare, informează RTV.

Cei mai mulţi dintre motociclişti au fost amendaţi pentru faptul că nu aveau site în tobe. Acţiunea a pornit de la mai multe sesizări ale locuitorilor, care nu pot dormi noaptea din cauza zgomotului scos de motoare.

Unii motociclişti sunt foarte atraşi de zgomot. Aceştia fac următoarea modificare la motocicletă: după ce îşi cumpără motorul şi trec cu el de RAR, îşi montează o tobă modificată, o aşa numită tobă "after-market", mult mai zgomotoasă.

Turată la maximum, o motocicletă cu o astfel de tobă scoate chiar şi 120 de decibeli, nivel socotit de specialişti "prag de durere". Altfel spus, de la această valoare în sus zgomotul nu numai că te deranjează, dar devine dureros pentru om. Aceşti motociclişti nu sunt foarte mulţi, dar o singură motocicletă poate trezi locatarii care trăiesc în apropierea unui bulevard.
Membrii Pro Bike şi ai Asociaţiei Motocicliştilor din România condamnă aceste practici şi spun că motocicliştii care folosesc tobe zgomotoase ar trebui pedepsiţi aspru.
Acţiunea de aseară a avut şi un rezultat-surpriză: a fost găsită o motocicletă furată.
CITIŢI ŞI:
Zgomot infernal produs de motocicliştii care gonesc noaptea
Viaţa şi moartea la motociclişti – "o selecţie naturală"

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: