Evenimentul Zilei > Actualitate > Motive să nu fii fericit: oamenii fericiţi mor mai repede
Motive să nu fii fericit: oamenii fericiţi mor mai repede

Motive să nu fii fericit: oamenii fericiţi mor mai repede

Oamenii fericiţi mor mai repede decât cei nefericiţi şi stresaţi, arată un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Yale din SUA.

Mulți copii născuţi în anul 1920 în SUA au fost urmăriţi până la bătrâneţe. Cei care au fost catalogaţi de profesori drept "euforici" au murit mai repede decât colegii lor mai rezervaţi.
Motivul-fericirea excesivă îi predispune pe oameni la tulburări mintale (precum sindromul bipolar) şi îi relaxează mai mult decât ar trebui, făcându-i mai puţin temători şi precauţi. Riscurile să aibă accidente fatale sau să-i enerveze pe alţii cu fericirea lor sunt mari.
Și cei care încearcă din greu să fie fericiţi sfârşesc şi mai deprimaţi decât înainte, pentru că au impresia că „își fură singuri căciula”. "Când încerci din răsputeri să fii fericit şi adopți orice truc mai mult sau mai puţin avizat de prin reviste, asta miroase a dezamăgire profundă. Cel mai puternic predictor al fericirii sunt relaţiile sociale sănătoase, nu banii, nu faima", conchide prof. June Gruber, coautorul studiului.