Așadar, semnatarii moțiunii au solicitat ca ministrul Agriculturii, Adrian Oros, să demisioneze „până nu desfiinţează întregul sector agroalimentar din economia României, şi până nu transformă fermierii români în săracii Europei”.

„Stați liniștiți! Nu mă puteți intimida! Voi avea grijă ca fermierii să afle și de ultimul leu furat și de ce astăzi când vorbim nu își pot iriga pământurile! Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva mea este dovada clară că am început să deranjez grupurile de interese care au controlat Ministerul Agriculturii în ultimii ani”, a scris Oros pe pagina personală de Facebook, ca răspuns pentru social-democrați.

Inițiatorii susțin că ministrul trebuie să demisioneze, deoarece domeniul agriculturii se află într-o situație dificilă din cauza lipsei măsurilor concrete pentru combaterea efectelor secetei și pentru sprijinirea fermierilor.

Marian Pavel, senator PSD: „Nu doar producătorii agricoli vor fi afectați de această secetă, toate sectoarele de la agricultură vor fi afectate, de la creșterea animalelor până la apicultură, asigurarea semințelor de grâu pentru cultura de toamnă va fi puternic afectată, iar guvernul trebuie să se implice urgent în acest domeniu. Deși costurile sunt semnificative, prețul pâinii va crește, iar românii vor plăti pentru prima dată în ultimii ani mult mai mult pentru pâinea pusă zilnic pe masă. Toate aceste scumpiri au un singur vinovat: guvernul PNL”.