Evenimentul Zilei > EVZ Special > Moștenitoarea imperiului HexiPharma, la un pas să ajungă la orfelinat
Moștenitoarea imperiului HexiPharma, la un pas să ajungă la orfelinat

Moștenitoarea imperiului HexiPharma, la un pas să ajungă la orfelinat

Laura Georgescu, fosta soţie a lui Dan Condrea, decedat anul trecut într-un accident rutier, este pe cale să piardă custodia fetiţei. Copila ar putea fi trimisă într-un centru de plasament

După moartea stranie a fostului patron Hexi Pharma, a început lupta decisivă pentru fetiţa din prima căsătorie a lui Dan Condrea. Autorităţile au încercat de anul trecut să îi ia copilul pe care acesta îl avea cu Laura Marilena Georgescu, însă nu au reuşit.

Fetiţa va primi o parte din moştenire

Zilele trecute, judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis ca fata lui Dan Condrea să fie luată de lângă mamă şi să fie plasată într-un centru pentru protecţia copilului. De asemenea, bunurile micuţei vor fi administrate de stat, iar o bună parte din averea tatălui ei să îi revină acesteia. „Dispune instituirea, pe calea ordonanţei preşedinţiale, a măsurii plasamentului în regim de urgenţă al copilului …, la Complexul Social de Servicii „Sf. Iosif”, din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 1 Bucureşti şi stabileşte domiciliul minorei la acest centru pe durata plasamentului în regim de urgenţă“, se arată în decizia instanţei.


FOTO: Uliana OchinciuLaura, decăzută din drepturile părinteşti

Mai mult, magistraţii îi vor retrage drepturile părinteşti Laurei Georgescu pe durata plasamentului în regim de urgenţă. „Drepturile şi obligaţiile părinteşti cu privire la persoana copilului…, vor fi exercitate, respectiv îndeplinite, de către Şeful Complexului Social de Servicii „Sf. Iosif”, iar cele cu privire la bunurile copilului, de către Directorul General al D.G.A.S.P.C. Sector 1 Bucureşti, pe durata plasamentului în regim de urgenţă. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare“, se mai arată în decizia judecătorilor.

Uliana Ochinciuc, văduva lui Dan Condrea, femeia cu care fostul patron Hexi Pharma are un băiat, a depus de anul trecut cerere prin care vrea ca fetiţa să îi fie încredinţată, dar fără nicio izbândă. În 2011, Laura Georgescu pierdea în instanță custodia fetiței în favoarea tatălui și trebuia să plătească o pensie alimentară de 3.000 de euro.

„Accidentul a fost regizat!“

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, în vârstă de 41 de ani, a murit în 22 mai 2016, după ce a intrat cu mașina într-un copac, pe un drum județean, între localitățile Corbeanca și Buftea. Senatorul Daniel Savu, fost ofiţer SRI, a spus la acea vreme că accidentul a fost regizat. „Pentru mine, tot ce s-a prezentat în spațiul public despre acest caz m-a făcut să conturez o altă teorie. A fost o regie în două scopuri: unul, să se scape de acest om incomod și să se regizeze sinuciderea lui, al doilea, acest om există pe undeva și se uită la noi, nu de undeva de sus, ci de undeva din străinătate”.

Compania farmaceutică trebuie să restituie fonduri UE de 132.000 de euro

Hexi Pharma, urmărită penal de anul trecut pentru „participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor” într-unul din dosarele deschise de Procuratură în urma scandalului dezinfectanților neconformi din spitale, are de restituit Ministerului Fondurilor Europene circa 132.000 euro. Informația apare într-o încheiere a Judecătoriei Sectorului 5 București din 9 ianuarie 2017, în care instanța s-a pronunțat pozitiv asupra solicitării anchetatorilor de prelungire a măsurilor preventive stabilite anterior împotriva companiei și de stabilire a excepțiilor la acestea. Compania a contestat prelungirea măsurilor, însă contestația i-a fost respinsă.


FOTO;Dan CondreaAncheta a început în primăvara anului trecut, compania fiind acuzată de „participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”. Aceștia au stabilit că firma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea de produse biocide neconforme în 152 de spitale, începând din 2014.