„Inamicul trebuie să cerșească milă”. Reacţia Moscovei la summitul de la Jeddah

Vladimir Putin, întâlnire cu omologul său din Iran. Sursa foto: Administrația Prezidențială

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, susţine că discuțiile privind pacea în Ucraina din Arabia Saudită nu vor avea succes, deoarece Rusia nu a fost invitată.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, s-a arătat înfuriat pe negocierile privind formula de pace ucraineană în Arabia Saudită.

Politicianul rus și-a început discursul publicat pe canalul său de Telegram cu gânduri aparent sănătoase, dar a „alunecat” în amenințări tradiționale și promovarea condiţiilor Kremlinului pentru oprirea războiului în Ucraina.

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse a declarat că „este greu de condamnat dorința de a pune capăt războiului și este imposibil de argumentat, cu referinţă la Carta ONU, în condițiile în care, pe lângă suveranitate, există și dreptul națiunilor la autodeterminare."

Cele trei condiţii de pace ale lui Medvedev

Dmitri Medvedev a mai spus că toate propunerile de pace privind pacea în Ucraina ar avea șanse de succes dacă sunt îndeplinite trei condiții cheie:

1. Participarea ambelor părți ale conflictului la negocierele de pace. Această condiţie nu a fost îndeplinită din start, deoarece Rusia nu a fost implicată în aceste negocieri.

2. Ținând cont de contextul istoric, țara Ucrainei nu a existat niciodată înainte de 1991. Este un fragment din Imperiul Rus.

3. Ținând cont de realitățile actuale, Ucraina este în stadiul de dezmembrare, iar o parte din teritoriile sale s-a întors în Rusia.

Medvedev vrea umilirea Ucrainei

Mediatorul care este gata să admită aceste lucruri evidente are șanse de succes. În rest nu există nicio şansă. Cu toate acestea, negocierile în sine nu sunt necesare încă. Inamicul ar trebui să se târască în genunchi, cerșind milă, a scris Dmitri Medvedev.

Fără prea mari aşteptări de la summitul de la Jeddah

Reamintim că pe 5 august a început în Arabia Saudită summitul de două zile dedicat problemei reglementării pașnice a războiului din Ucraina. Aproximativ 40 de țări ale lumii au devenit participanți la forum, inclusiv India, China și Brazilia, care au refuzat să impună sancțiuni împotriva Rusiei.

The New York Times a descris acest eveniment drept începutul unei ofensive diplomatice ucrainene împotriva Rusiei. Kievul încearcă să câștige de partea sa țări influente, care au încercat până acum să-și mențină neutralitatea.

Cu toate acestea, alți experți nu au previziuni optimiste. Potrivit analiștilor, speranțe mari pentru această întâlnire nu ar trebui să fie fixate. La această etapă are loc doar un schimb de opinii și argumente cși nu se vorbește încă despre elaborarea unor decizii concrete.