Evenimentul Zilei > International > Moscova răspunde cu ACEEAŞI MONEDĂ: A ÎNCHIS consulatul SUA din Sankt Petersburg
Moscova răspunde cu ACEEAŞI MONEDĂ: A ÎNCHIS consulatul SUA din Sankt Petersburg

Moscova răspunde cu ACEEAŞI MONEDĂ: A ÎNCHIS consulatul SUA din Sankt Petersburg

Ministrul rus de externe declară că Moscova va expulza același număr de diplomați din țările care au expulzat diplomații ruși în legătură cu otrăvirea unui spion ex-rus în Marea Britanie, notează chicago.suntimes.

Sergey Lavrov a declarat că ambasadorul SUA, Jon Huntsman, a fost convocat joi la Ministerul Afacerilor Externe, unde i sa pus în vedere că Rusia răspunde "quid pro quo" deciziei SUA de a expulza 60 de diplomați ruși.

Lavrov a spus că Moscova se va opune, de asemenea, deciziei SUA de a închide consulatul rus din Seattle prin închiderea consulatului S.U.A. din Petersburg.  Lavrov a spus că aceeași abordare va fi aplicată şi altor națiuni care au expulzat diplomații ruși în această săptămână.

Două zeci de țări, inclusiv SUA au expulzat peste 150 de diplomați ruși în această săptămână, într-un act de solidaritate cu Marea Britanie.

Mai mult, Rusia a deschis propria anchetă în cazul Skripal. Se concentrează pe tentativa de omor la adresa fiicei fostului spion rus şi, sub acest pretext, poliţia a cerut Marii Britanii să predea dovezile din dosar.